Oog voor Omgeving

Mis het rubberen eendje niet

Mijn Oor voor Omgeving begint en eindigt op een nogal leuke en grappige manier. In dit uurtje kun je weer genieten van een lekker en muzikaal uurtje bij Bert Zwart Podcast. In ieder geval beland je gezellig in bad.

Wat ik al schreef, het begint met een leuke plaat. Het gaat over een super groot land en om een heel klein dorp. Haha. Het is in ieder geval wel een meezinger. Uiteraard blijft het hier niet bij, want de tweede plaat is een heerlijk swingende plaat van Mark Knopfler. Hij kwam met een solo-album in 2012 en daar ga je wat van horen, waar je echt niet bij stil kan blijven zitten.

Eurythmics loodst je zo naar duifje Max, want hij komt met een plaat dat puur over geld gaat. Het zijn nog geen witwaspraktijken, maar Adventures of Stevie V gaat je het allemaal uitleggen binnen de 12 inch van de week.

Dan wordt het echt even heel bijzonder, want ik laat een track horen van het debuut album van Alan Parsons Project. De plaat die ik je laat horen is zo bijzonder, dat je er bij wijze van spreken kippenvel van zou kunnen krijgen.

Hondje Breezer komt met een concertkaartje van een artiest die 4 dagen voor zijn 72e verjaardag een concert gaf. Dit alles op 17 april 2019. Het is echt een hele leuke concertregistratie. Breezer heeft er wel heel ver voor moeten reizen, Sydney namelijk, maar ik weet zeker dat hij zondag kwispelend en op tijd in mijn studio komt om me het te overhandigen.

Dan komt Mike Oldfield nog even buurten met een bel dat het millennium heeft ingeluid en daarna hoor je een verzoekje voorbij komen. Dit keer zorgt Faithless voor een knap staaltje lekkere muziek van ongeveer 9 minuten. Genieten dus. Ook wel een beetje een eerbetoon aan Maxi Jazz die op 24 december overleed.

Dan wordt het wat spannend. Er komen baby's voorbij, er wordt dit keer ook over seks gezongen en daarna komen we in bad met een nogal giebelende meid. Als dat maar goed gaat. ;)

Een nogal gek lijstje wat ik je laat horen, maar allemaal even leuk om het te beluisteren.

1: The Dutch Boys - Amerika en Olde Pekela.
2: Mark Knopfler - Corned Beef City.
3: Eurythmics - You have placed a chill in my heart.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Adventures of Stevie V. - Dirty Cash.
5: Alan Parsons Project - The Tell-Tale Heart.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Iggy Pop - The Passenger, Live at Sydney Opera House 2019.
7: Mike Oldfield - The Millennium Bell.
8: Verzoekhoekje: Faithless - Reverence.
9: Orchestral Manoeuvres in the Dark - New Babies, New Toys.
10: Paul Young - Sex, Demo-version.
11: Merie Wilson - Rub a-dub.

We eindigen dus in bad met een giebelende meid. Altijd leuk. Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 8, 26 februari 2023, aflevering 95 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 16:17