Oog voor Omgeving

Mijn website al meer dan een kwart eeuw online

Eigenlijk is het dit jaar wel een heel bijzonder jaar. Ik bedenk me opeens dat ik al 26 jaar en 4 maanden een website van mezelf beheer. Op 1 oktober 1996 begon ik er mee, toen stopte ik ook met mijn BBS. Een BBS kun je een beetje zien als de voorloper van het internet als het gaat om het leveren van informatie naar de buitenwereld. Mijn eigen PC was verbonden via het modem op de telefoonlijn en mensen konden dan bij mijn PC inloggen. Dit BBS heb ik 5 jaar gehad en in 1996 was het internet al zo ingeburgerd, dat ik stopte met het BBS.

 

Mijn website heeft altijd in het teken gestaan van muziek. Hoofdzakelijk over Jean-Michel Jarre en U2. Vanaf het begin dat ik online was met mijn website, kreeg ik al een leuk aantal bezoekers per dag.

 

Nu bijna 27 jaar later, draait mijn website, die je nu dus voor je ziet, heel lekker. Ik krijg gemiddeld wel 40 tot 50 lezers per dag. Mijn blog wordt het meest gelezen, maar ook wel de andere pagina’s op deze site worden regelmatig bezocht.

 

Nu ga ik morgen naar Yze Web Diensten (Yze). Dit is de bouwer van mijn website. Vroeger kon ik dat allemaal zelf, maar door mijn slechtziendheid lukt me dit niet meer, maar Yze heeft een geweldig mooi en zeer toegankelijk CMS. Dit CMS zorgt er voor dat ik mijn geschreven verhalen alleen maar hoef in te tikken en als ik het eenmaal bewaar, komt het netjes in mijn website te staan. Sinds 23 oktober 2019 werk ik al met het systeem van Yze.

 

Ik ben daarom ook super blij met Yze. Morgen ga ik hun nieuw kantoor bekijken. Ze zitten gelukkig nog steeds in Leek, dus nog steeds een digitaal streekproduct, en morgen ga ik het alles bewonderen.

 

Ook ga ik vragen of ze iets nieuws in mijn website willen bouwen. Een nieuwe rubriek. Dit heeft voor 100% te maken met mijn radioprogramma Oor voor Omgeving. Over hoe en wat lees je op korte termijn wel, maar dat mijn site er iets groter en mooier van wordt, is aan Yze wel toevertrouwd. Ook zit ik er aan te denken om de beginpagina wat aan te laten passen. Dit vanwege de extra rubriek in mijn vernieuwde website.

 

Ik heb dit keer geen muziekje als dagafsluiting. Ik vind het gewoon leuk om je alvast iets te vertellen over mijn plannetjes omtrent mijn website en dat ik super blij ben met mijn eigen Oog voor Omgeving.

 

In ieder geval houd ik je op de hoogte en zeg daarom nu wel. Bonne nuit!

Laatst vernieuwd: 16 Feb 2023 om 22:19

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!