Mijn stem hoor je precies in het midden

Morgenvroeg ga ik mijn programma die 9 mei wordt uitgezonden op Radio Duivenstraat alvast voorbereiden. De tracklist heb ik al klaar en morgen ga ik alleen even het begin van het programma aankondigen.

 

Het klinkt gek, maar het aankondigen van mijn programma vind ik eigenlijk het lastigste om te doen. Ik probeer er zo’n aantrekkelijk mogelijk begin van te maken. In mijn proefuitzending van gisteren was de basis goed voor elkaar, alleen versprak ik me af en toe even en dat vind ik niet echt handig om zo te beginnen.

 

Als deze aankondiging eenmaal klaar is, gaat de rest vanzelf. Ik ga me dus nu alleen even richten op het begin. De tracks doe ik in de komende dagen wel en 4 mei ga ik alles aan elkaar mixen tot één geheel. Zo kan het mooi op tijd naar de FTP-server van Radio Duivenstraat, zodat Huub het weer kan inplannen voor zondag 9 mei tussen 12u00 en 13u00.

 

Gisteren heb ik alles in 1 middag gedaan. Dat is ook best te doen. Alleen merk ik dat mijn stem nog aan de presentatie moet wennen. Ik werd op het einde van de middag wat hees. Als ik het nu verdeel over een aantal dagen, blijft mijn stem tenminste goed in conditie tijdens de uitzending.

 

Het mixen vind ik ook ontzettend leuk om te doen, zodat het straks een vloeiend en mooi programma wordt. Ik ben nog wel steeds trots op de proefuitzending van gisteren. Dat verliep goed. Het kan wat mij betreft nog net iets beter. Mijn babbel gaat wel goed, alleen vind ik het zelf af en toe dat ik nog naar woorden zoek. Dat moet eruit. Doordat ik het nu verdeel over een aantal dagen, per dag 2 of 3 tracks, gaat het ook vast ontspannender werken voor mij, waardoor ik ook beter en vloeiender ga praten.

 

Het is gewoon een test. Ik ben al blij dat ik zover ben. Ik heb ook pas sinds 1 april mijn Rode Caster in bezit. Dat ik al mixen kan maken en dat ik een proefuitzending kan maken van 57 minuten en 30 seconden vind ik wel een geslaagde actie al zeg ik het zelf.

 

Het voordeel van mijn Rode Caster, dat ik tenminste geen stereotest hoef uit te voeren. Dat is dik in orde. Dat was in de jaren 80 wel even anders. Ben Liebrand heeft een leuke Minimix gemaakt van Pump up the volume van MARSS en van Bad van Michael Jackson.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ben Liebrand - Pump up the volume/ Bad Minimix.

Laatst vernieuwd: 28-04-2021 om 21:03

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!