Mijn geloof bestaat uit vriendschappen waar we op kunnen vertrouwen

Het is zondag. Daar leek het vanmorgen niet op toen ik las op verschillende nieuwssites dat in Urk journalisten werden aangevallen door kerkgangers aldaar. Ik maar denken dat het geloof iets moois is en dat men daar veel steun uit kan halen. Alleen als journalisten navraag doen waarom er meer dan 500 mensen naar 1 kerk gaan, blijkt die steun helemaal niet zo mooi te zijn.

 

De details van het geweld laat ik maar achterwege, maar ik begrijp simpelweg niet dat kerken wel grote groepen binnen mag laten, zonder mondkapje en die 1,5 meter blijkt ook niet nodig te zijn. Er werd geroepen in 1 van de video‚Äôs die ik vanmiddag zag, dat God ze wel beschermt. Tuurlijk. Alleen ga dan niet zitten klagen dat men wel Corona heeft gekregen en dat ze wat mij betreft niet welkom zijn in een IC. God maakt hun dan vast ook wel weer beter.

 

Ik kreeg op Twitter meerdere reacties op een aantal tweets. Dat mag. Ieder mag vuren op mijn tweets, alleen zuur ben ik niet, want ik kom gelukkig niet in een kerk, maar ik kom op voor mijn mening omtrent het loslaten van de Coronaregels in een kerk.

 

Dat er genoeg kerken zijn die digitaal hun dienst organiseren vind ik pas echt attent. Gelukkig zijn er ook nog verstandige mensen, maar helaas is dat niet overal zo geregeld. God beschermt hun toch?

 

Na deze discussies, appte ik Hartmut om te vragen of hij me deze week even kan helpen om mijn platenspeler en CD-speler van zolder te halen en het te plaatsen in de toekomstige studio. Dit vond Hartmut hartstikke leuk. Hij zei dat hij het mooi vindt dat hij aan het begin van het ontstaan van mijn radiotoekomst mee mag werken. Dat vind ik natuurlijk super.

 

Halverwege de middag werden we verrast door Petra en Jan uit Noordbroek. Ik werd via Messenger gebeld door Petra en we hebben het erg leuk gehad. Elkaar goed bijgepraat, want we hebben de twee kanjers al een hele tijd niet meer gezien of gesproken. Ik heb Petra en Jan via de video zelfs even onze huiskamer laten zien. Ze zijn nog niet bij ons thuis geweest, vandaar deze korte rondleiding. We hebben veel gelachen. Ook over mijn radioplannen gehad, want daar ga ik deze week mee beginnen om de studio klaar te maken, en ik vroeg aan Petra en Jan of ze ook een verzoekplaatje hadden voor mijn radioprogramma. Petra bood vanmiddag aan om rond te kijken of iemand voor mij ook een mengpaneel heeft liggen. Dit is natuurlijk helemaal top. Ik ben wel kritisch, maar ik heb er aller geloof in dat het Petra gaat lukken.

 

Dus ik heb ook wel een bepaald geloof. Mijn geloof bestaat uit vriendschappen waar we op kunnen vertrouwen.

 

Het verzoekplaatje van Petra ga ik vanavond al aan jullie laten horen. Het is van Garth Brooks. Een countryzanger uit de USA en haar favoriete nummer van hem is nu te beluisteren op Oog voor Omgeving. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Garth Brooks - Friends in low places.

Laatst vernieuwd: 28-03-2021 om 20:20

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!