Oog voor Omgeving

Mijn eerste proefuitzending is gelukt

Wat is werken achter de Rode Caster toch prachtig werk. Ik heb vandaag mijn aller eerste proefuitzending gemaakt. De eerste proefuitzending was niet zomaar vastgelegd. Ik zocht een goeie app voor op mijn Macbook om daar mijn uitzending mee op te nemen. De Dictafoon dat standaard op mijn laptop staat, is het uiteindelijk geworden. Het programma is prima met de VoiceOver te bedienen, maar dat moet wel uitgezet worden tijdens de opname, anders hoor je die er dwars doorheen.

 

Na een paar keer oefenen, ging ik het alles opnemen. Uiteraard had ik van te voren al wat muziek klaarstaan. Dit keer 3 nummers. Het was immers een proefuitzending.

 

Het eerste nummer ga ik gebruiken voor mijn programma die ik bij Radio Duivenstraat laat horen, althans zover het nu is. Ik wil daar nog een jingle van maken, maar dat ga ik komende week allemaal doen.

 

De andere twee tracks zijn dan de nummers die in zijn geheel worden gedraaid. Zo heb ik toch een klein kwartiertje programma gemaakt.

 

Voordat ik de uiteindelijk goeie versie had, heb ik het 3 keer opnieuw moeten doen. Kleine foutjes. Zo drukte ik per ongeluk het kanaal uit, waardoor er niks te horen was. Ook was ik vergeten het kanaal uit te schakelen toen het nummer eenmaal was afgelopen. Maar na de vierde keer ging het helemaal goed. Ik heb de goeie versie bewaard. Met een babbel in het begin van het programma en een leuke afsluiting om de luisteraars een fijne zondag verder te wensen.

 

Wat ontzettend leuk werk is het toch. Ik ben rond 10u45 begonnen en om 14u30 was ik dan klaar. Doordat ik me zelf dwong om al een proefuitzending te gaan maken, leer je er opeens heel veel meer bij.

 

Ik ben benieuwd wat Anne er van vindt. Ze heeft het nog niet beluisterd. Wel spannend. Ik ben redelijk tevreden over de uitzending, maar het is ook allemaal net nieuw en ben wel trots dat het me het zo is gelukt.

 

Nu wat jingles in elkaar knutselen en dan weer eens een proefuitzending maken.

Laatst vernieuwd: 11 Apr 2021 om 14:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!