Oog voor Omgeving

Mezelf een cadeautje gegeven

Wat is het toch leuk om het over de radio te hebben. Vanavond waren Anne en ik bij Robin op bezoek. Nou ja, Ook bij Miranda, Roelof en Joan. Robin is ook een radioman en we vonden het leuk om eens in zijn studio te gaan kijken.

 

Hij heeft het mooi voor elkaar. Twee platenspelers en een CD-speler. Daar tussen zit dan zijn mengpaneel en zo draait hij zijn eigen uitgekozen platen. Hij is van de Piraten-muziek, niet echt mijn ding, maar dat maakt niet uit. Hij doet het leuk en heeft zijn studio mooi voor elkaar. Zijn vader, Roelof, heeft een geheime zender gehad, dus heeft Robin het niet van een vreemde.

 

We hebben elkaars ervaringen uitgewisseld. Zowel Robin als ik draaien nu een half jaar bij een radiozender. Robin bij RTV Zulthe en ik bij Radio Duivenstraat.

 

De studio van Robin is erg mooi. Robin draait veel van Vinyl. Twee platenspelers en die zagen er ook professioneel uit. Direct startbaar en dus geen vertragingen tijdens het starten van de plaat en zo hoort het ook.

 

Robin draait om de week op de dinsdag bij Radio Zulthe, de streekomroep van het Westerkwartier en Noordenveld.

 

Ik heb ook een klein stukje van mijn radioprogramma laten horen. De uitzending van aanstaande zondag. Ik heb hem vanavond ook al het WAV-bestand toegestuurd van dezelfde uitzending via WeTransfer.

 

Over WeTransfer gesproken. Ik heb vanavond de knoop door gehakt. Ik heb me laten registreren als Pro-gebruiker. Ik kan dan tot 200GB aan bestanden versturen en ik kan zelf aangeven hoelang een bestand beschikbaar blijft om te gaan downloaden en ik ben dan eindelijk af van die verificatiecode. Die verificatiecode komt soms 5 minuten later pas binnen en dat vind ik soms wel erg irritant. Ik gebruik WeTransfer bijna dagelijks, dus dan mag ik voor mezelf wel een cadeautje geven. Voor een bepaald bedrag per maand, heb ik veel meer vrijheid dan zonder die Pro-opties.

 

Ik ben blij dat ik WeTransfer nu zo kan gebruiken. Ik heb daarom een mooie dagafsluiting voor je klaar staan.

 

Ik verstuur regelmatig mijn eigen radioprogramma naar bepaalde mensen via WeTransfer, en zo kan ik iemand enthousiasmeren om naar Radio Duivenstraat te gaan luisteren. Zeker als mensen de uitzending hebben gemist van de afgelopen zondag.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Queen - Radio Ga Ga - Live tijdens Live Aid 1985.

Laatst vernieuwd: 18 Oct 2021 om 23:35

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!