Oog voor Omgeving

Met veel informatie reizen met de trein door de nacht

Het wordt een muzikaal reisje wat we gaan maken in dit uurtje. De 162e Oor voor Omgeving zorgt ervoor dat je op tijd aankomt in ieder geval.

 

Je krijgt meteen veel informatie toegesproken door The Art Of Noise. Door deze bijzondere en ook wel wat verwarrende mededelingen, wordt Orchestral Manoeuvres in the Dark er zelfs een beetje paranormaal van, maar gelukkig zorgt de Spaanse formatie Kadoc er wel voor dat we op tijd de nachttrein in stappen.

 

Duifje Max komt zoals elke week met de 12 inch van de week. Hij zag 44 12 inches in mijn platenkast staan van Level 42. Hij koos er eentje uit dat is uitgebracht in 1989. Wel bijzonder, want de band had net 2 bandleden vervangen en dan meteen al zo'n leuke 12 inch. Ik ben in ieder geval blij met Max zijn keuze.

 

Dan komt er een hele bekende plaat je oortjes blij maken. Uiteraard in een bijzonder jasje. Het is van Pigbag. De titel kun je vast wel raden. Je hoort in dit uurtje wel of je het goed in je hoofd hebt zitten. Het jasje zou je misschien even op een dwaalspoor kunnen zetten, maar dat maakt het juist zo spannend.

 

Hondje Breezer heeft een kaartje gevonden waarop de datum 7 april 2017 staat, met als locatie Barkleys Center New York City. Pearl Jam is de gelukkige. Breezer is blij met zijn vondst, want zo kan hij je echt verrassen. Welk nummer mag ik pas verklappen tijdens de uitzending.

 

Alain Bashung komt dan met een plaat uit 1991. Ik heb ooit wel eens wat gedraaid van hem, maar She Belongs To Me, afkomstig van het album Osez Joséphine is ook zeker de moeite waard om eens aan jou te laten horen.

 

Het Verzoekhoekje is er ook weer. Een hele aparte plaat. Het is van Conjure One & Sinéad O'COnnor. De plaat is lekker mysterieus en ik heb ooit eens de single gedraaid, maar dit jasje zit erg fijn. Je kunt er in ieder geval 8 minuten en 44 seconden van genieten.

 

Blues is een prachtig genre, alleen waarom Chris Tomas King zich afvraagt waarom er in deze aflevering blues te horen is, gaat hij zelf wel uitleggen. Vervolgens hebben we de reis van de nachttrein achter de rug en zing Gabriele Susanne Kerner met muziek van Schiller een prachtig lied bij aankomst. We komen in ieder geval mooi en veilig op tijd aan.

 

Ga gewoon met me mee en beleef een mooie, leuke, interessante en bijzondere reis door de muziek. Leg dan wel je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, anders ga je de trein wel missen en dat zou jammer zijn.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 23, 9 juni 2024, aflevering 162 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 09 Jun 2024 om 13:26