Oog voor Omgeving

Met een open geest krijg je wel je gouden droom

In de begin van de jaren 90 van de vorige eeuw was ik vaak in de studio van Radio Noord te vinden. Toen zat Radio Noord nog in het gebouw van het Prinsenhof. Een goeie vriend van mij werkte daar in de techniek en ik mocht regelmatig daar een kijkje gaan nemen. De radio heeft me altijd al geboeid, alleen is het me nooit gelukt om in die tijd wat te gaan doen voor bijvoorbeeld Radio Noord.

 

Niks mis mee, want ik had het toen ook erg naar mijn zin. Was lekker aan het werk in het systeembeheer vak en dus vermaakte ik me prima als ik weer eens me zat te vergapen aan het werk wat mijn vriend allemaal uitvoerde in de radiostudio.

 

Ik heb daar ook leuke mensen ontmoet. Hanneke Kappen, bekend van de VARA, leerde ik daar ook goed kennen. Ze presenteerde elke zondagochtend een radioprogramma bij Radio Noord en daar was ik veel bij geweest. Een erg leuk mens en ook met een hele leuke en grote muziekkennis. Eigenlijk wel jammer dat ik dit niet meer tegenkom. Ik ben in ruim 20 jaar niet meer bij Radio Noord in de studio geweest. Ja, toch wel. Nog 1 keertje. In de toen nog nieuwe studio in het Mediapark Groningen. Daar heb ik nog alle studio’s mogen bekijken en op dat moment was ook de nieuwe TV-studio in aanbouw. Mijn vriend ging vlak daarna met pensioen en toen hield zulke bezoekjes gewoon op. Ik ben nog 1 keer voor de Oogvereniging in de radiostudio geweest voor een interview, maar daar hield het ook wel mee op helaas.

 

Ach, nu heb ik mijn eigen radiostudio. Wel een stuk kleiner, maar dat ik nu mijn eigen radioprogramma mag presenteren is natuurlijk prachtig en een gouden droom wat is uitgekomen.

 

In die tijd dat ik nog naar de studio ging van Radio Noord in het gebouw van het Prinsenhof, achter de Martinitoren, was ‘Open your mind’ van Usura een grote hit. Die draaide ik toen altijd als ik met mijn waardeloze Fiat Uno naar de studio reed. Lekker hard de muziek aan en zo door de binnenstad naar het Prinsenhof. Dierbare herinneringen die ik nog steeds bij me mag dragen. Zo zie je maar dat de radio niet alleen muziek laat horen, maar ook prachtige herinneringen met zich mee brengt.

 

De dagafsluiting die ik laat horen is ook van Usura. Je hoort onder andere de stem van het kleine mannetje uit de film Total Recal en je hoort de melodielijn van New Gold Dream van Simple Minds.

 

Een track waar ik leuke herinneringen aan heb in ieder geval. Ik werd er in ieder geval niet stoned van. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Usura - Open your mind.

Laatst vernieuwd: 19 Jun 2021 om 21:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!