Oog voor Omgeving

Max en Breezer werken goed samen

Het wordt zondag een gekke aflevering van Oor voor Omgeving. Het begint uiteraard zoals elke zondagmiddag na het journaal van 12.00 uur bij de kleinste, leukste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Waarom wordt het een gek uurtje? Daar kom je meteen wel achter, want André van Duin mag weer eens de opening gaan verrichten. Dit heeft alles te maken met een boer dat een vrouw zoekt. Alleen loopt het niet zo goed af voor die boer.

Duifje Max en hondje Breezer zorgen er voor dat ik wat in de war raak. Max brengt me de 12 inch van de week om aan te geven dat ik er een beetje gek van wordt, en Breezer bevestigt dit nog extra door zijn bijzonder concertkaartje.

Ik kreeg een verzoekje binnen waardoor ik weer een bijzondere plaat heb gevonden in mijn platenkast. Hoe mooi is het om zo'n verzoekje te kunnen gaan draaien, terwijl de plaat eigenlijk wel uniek is te noemen.

Uiteraard hoor je ook nog andere juweeltjes voorbij komen. Het uurtje radio is absoluut lekker gevuld. Er komen sowieso 2 platen voorbij die zeer beperkt leverbaar waren en die heb ik gelukkig kunnen scoren jaren geleden.

Ach, weet je, laat je maar gewoon verrassen en geniet van al dit moois.

1: André van Duin - Alle koeien.
2: Jimmy Somerville - Hurt so good.
3: Moby - Theme of Great Cities, Limited 12 inch version.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Seal - Crazy.
5: 5 Star - The Slightest Touch.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Supermax - Love Machine.
7: Talk Talk - Dum Dum Girl.
8: Verzoekhoekje: Underworld & Iggy Pop - Get your shirt.
9: U2 - I still haven't found what I'm looking for, Limited edition demo version.
10: Blondie - The Tide is high.

Een mooi lijstje dacht ik zo. In ieder geval kan ik je beloven dat je zondagmiddag goed en leuk van start gaat, als je tenminste met je oor gaat luisteren naar deze 98e aflevering in een willekeurige omgeving.

Wil je de aflevering van vanmiddag nogmaals beluisteren, dan kan dat uiteraard. Luister via deze link naar de 97e aflevering van Oor voor Omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Je hoorde vanmiddag Fleetwood Mac, Little Lies. Dit allemaal dankzij de stoere en sterke Max.

Laatst vernieuwd: 12 Mar 2023 om 20:38

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!