Oog voor Omgeving

Liefde op het eerste gezicht

Als slechtziende kom je toch nog bijzondere momenten tegen. Daarover straks meer. Vanmiddag kregen we bezoek van Annemieke van 11 jaar samen met haar moeder. Annemieke moet binnenkort een spreekbeurt houden op school en ze wilde mij graag interviewen, want haar spreekbeurt gaat over het slechtziend zijn.

 

Ze had hele leuke, verrassende, onverwachte vragen voor mij. Het leuke is natuurlijk dat Anne ook mee kon doen. Zeker op de vraag hoe je weet dat je haar goed zit. Ik heb amper haar op mijn hoofd, dus kon Anne dit mooi beantwoorden. Zo kwamen er nog ongeveer 10 vragen op ons af. Hartstikke leuk. Zo vertelde ik hoe ik door een supermarkt liep, op haar vraag hoe ik me red in een winkel. Het lezen van de post, welke kleding we uitzoeken, en zo ging het ongeveer 2 uurtjes door.

 

Het was heel leuk om te doen. Ook mooi dat Annemieke dit onderwerp heeft genomen voor haar spreekbeurt. Altijd goed natuurlijk. Wij vertelden dat we ook gewoon mensen zijn, alleen dat we niet zo goed kunnen zien. Dat we net zo gelukkig zijn als een ander die goed kan zien.

 

Op 1 van de vragen was het wel extra leuk het te beantwoorden. Het ging over hoe wij iemand zijn of haar stemming kunnen bepalen zonder dat we elkaar kunnen zien. Dat we geen oogcontact kunnen maken, daar we geen emoties in de ogen kunnen waarnemen.

 

Ik vertelde Annemieke dat ik op 1 oogopslag verliefd werd op Anne tijdens een etentje. Liefde op het eerste gezicht. Dat je daar niet altijd het zien bij nodig hebt, maar ook het gevoel op zo’n avond, de stem van Anne en doordat ik toch nog een beetje kan zien, dat de prachtige glimlach van Anne me helemaal hoteldebotel maakte. Dus ook als je heel slecht kunt zien, kan de vonk zeker wel als een bom binnen komen.

 

Het liedje wat ik nu plaats gaat wel over dit moment. Dat de ogen je alles kunnen vertellen dat je verliefd op iemand wordt, maar in ons geval is dat bij ons net even wat anders, maar dat dit net zo fijn voelt.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Vicky Leandros - The love in your eyes.

Laatst vernieuwd: 14 Jan 2021 om 22:40

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!