Licht in de duisternis

In onze achtertuin brand nu als het donker is, een buitenlamp. Jeroen, onze huisklusser uit Leek, heeft vanmorgen de buitenlamp aangesloten.

 

Jeroen is echt een perfectionist. Hij heeft het erg mooi aangelegd en de lamp gaat branden zodra het al flink schemer buiten wordt. Het voordeel is dan, dat ik tenminste de container kan vinden als ik eens vergeet de vuilnis in de container te gooien, of aan de straat moet zetten. Ook als we lekker buiten zitten met een zalig temperatuurtje buiten, hebben we tenminste licht in de achtertuin.

 

Jeroen is ongeveer 3 uur bezig geweest. Erg netjes aangelegd en rond 21u05, de officiƫle tijd van de zonsondergang, ging de lamp ook keurig branden en die brand nu nog steeds.

 

We zijn er erg blij mee. Zo verdwalen we tenminste niet in onze eigen achtertuin.

 

Toen Jeroen klaar was met de lamp, heeft hij nog mijn eigen gemaakte jingle in de Rode Caster geplaatst. De software van de Rode Caster is niet toegankelijk voor mijn VoiceOver van mijn Macbook, en omdat ik de nieuwe jingle onder knop 7 wilde hebben van de Jingle-bar, heeft Jeroen dat even voor me gedaan. Klein klusje, want binnen een minuut stond de jingle netjes onder knopje 7.

 

Nadat Jeroen rond half 2 vanmiddag er weer vandoor ging, ben ik de studio weer ingedoken. Ik heb vanmiddag 3 tracks opgenomen met mijn aan- en afkondiging, en dat ging heerlijk. Ik spreek eerst de tekst in zonder muziek. Dan maak ik de muziek zodanig klaar, met soms een jingle er aan vast, en is die montage klaar, neem ik het geheel op met daarin ook mijn eerder ingesproken tekst in zijn geheel op. Zo kan ik mijn ingesproken tekst precies op de juiste plek zetten en als het niet helemaal past in de muziek, hoef ik alleen een nieuw stukje opnieuw in te spreken in plaats van dat ik het gehele nummer weer moet opnemen. Dit geeft mij heel veel rust en dat is weer te horen in mijn aan- of afkondiging. Deze werkwijze gebruik ik sinds afgelopen donderdag. Elke dag 2 of 3 tracks, zodat het later als 1 geheel kan worden gemonteerd.

 

Ik nam in het begin alles achter elkaar, dus in 1 take op. Gaat het fout na 45 minuten van de 57 minuten, kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Nu ik deze werkwijze van vanmiddag uitvoer, hoef ik dus alleen maar de tekst opnieuw in te spreken en dan later invoegen op het juiste moment in het te draaien nummer.

 

Morgen ga ik de laatste drie tracks maken. Dus na morgenmiddag heb ik alle tracks van mijn programma voor 9 mei klaar. Zowel ingesproken en met de benodigde jingles. Dinsdagmiddag ga ik dan alles aan elkaar monteren en dan is mijn radioprogramma helemaal klaar om naar Radio Duivenstraat te sturen. De woensdagmiddag heb ik als reserve ingepland, mocht het dinsdag toch nog fout gaan. Donderdag aan de eind van de middag moet het bij Radio Duivenstraat op de FTP-server staan.

 

Dus volgende week zondag, 9 mei, wordt het voor mij wel een spannende dag. Zou ik wel reacties krijgen? Zouden jullie het wel een leuk en boeiend programma vinden? Allemaal afwachten. In ieder geval vind ik het wel leuk om te maken en wees volgende week vrij om te reageren op mijn eerste uitzending tussen 12u00 en 13u00.

 

Je krijgt uiteraard van mij wel van te voren een link om mijn programma te kunnen gaan vinden.

 

Ik mag wel zeggen dat dit de spannendste zondag wordt die ik de laatste tijd voor mijn voeten krijg. Ach, mijn gevoel is dat het me gaat lukken en dat je een super gezellig uurtje te wachten staat.

 

Nog even terugkomend op de buitenlamp. Het licht schijnt buiten als het donker is. Hoe mooi kan ik het bedenken. Jean-Michel Jarre, mijn grote synthesizerheld, heeft een toepasselijk nummer hiervoor geschreven.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Jean-Michel Jarre - Light my Sky.

Laatst vernieuwd: 01-05-2021 om 22:15

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!