Leven in een andere wereld

Het is af en toe nog wel wennen om in de andere wereld te leven. Ik bedoel voor de Corona en daarna. Voor deze crisis kon je nog er vanuit gaan dat je nog redelijk van je wijntje kon genieten. Dat je daarvoor ook een normale prijs kon betalen. Zoals jullie weten pakken we regelmatig een terrasje in Leek. Zo ook vanmiddag. Deze keer hadden we bezoek. Linda blijft bij ons een nachtje logeren. Dus met ons drietjes naar Vandaag. Daar kreeg Linda een glas wijn, waar je de wijn flink moest zoeken. Het glas was karig gevuld. Anne bestelde een Espresso, ook dat was na een half slokje ook alweer op en mijn cappuccino was net over de helft in het kopje.

 

Daarna nog een rondje wat gedronken en ik had nog een appeltaartje. We zaten op het terras. Bij het betalen bleek de prijs nogal veranderd te zijn. In de wat toeristische plekken weet ik dat het op het terras een stuk duurder kan zijn voor wat betreft de bestelling, maar in Leek is dit nieuw. En zeker bij deze lunchroom.

 

Na het betalen gingen we bij Grand Italia wat eten. Gezellig, maar door de drukte waren de pizza’s van de beide dames niet echt een succes. Wat flauw en Anne had er helemaal geen vlees in zitten terwijl ze dat wel had besteld. We hadden dit ook gemeld en ze vonden het erg lullig en ik vertelde dat we het altijd goed vertoeven vinden in dit restaurant, dus we komen absoluut wel weer terug. De prijs viel hier trouwens wel weer mee. Volgens mij hebben we wel wat korting gekregen. Dat is dan wel weer perfecte service. Dus zo kan het ook.

 

Dat het in Leek dus op het terras ook al duurder is dan binnen, vind ik wel opvallend. Is ons ook niet gemeld en door de nieuwe medewerkster was de bediening bij Vandaag sowieso niet echt geweldig.

 

Nou ja, maken we dat ook wel eens mee. Nemen we weer eens iemand mee uiteten, gebeurt er op deze dag twee bijzondere dingen in de horeca.

 

Wat wel even leuk te melden is, dat ik vandaag ook nog op de radio ben geweest. Radio Noord was bij de Streekproductenmarkt Nienoord. Daar doe ik de PR voor en het interview met Joyce ging heel erg leuk. Lekker over de markt kunnen kletsen. En dat op het moment dat de streekmarkt precies 10 jaar bestaat.

 

Vanmorgen waren Anne en ik samen met Ebel nog even op de markt. Weer de kakelverse eieren gehaald, kaas en worst. Ook super leuk.

 

Dus de dag begon perfect en alleen jammer dat het terrasje wat tegenviel en de pizza’s even niet zo waren als we gewend zijn.

 

Zo moet kennelijk iedereen weer op gang komen. Alleen de horecaprijzen zijn enorm gestegen. Als de horeca wil dat mensen blijven komen, moeten ze je geen poot uitdraaien als je op een terrasje wat gaat drinken.

 

De wereld is dus aan het veranderen en is ons leven in een andere wereld beland.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Talk Talk - Living in another world.

Laatst vernieuwd: 01-08-2020 om 21:48