Oog voor Omgeving

Lang leven het leven!

Er wordt lekker gedanst. Er wordt in het zonnetje gelopen, hierdoor voel jij je vrij. Dit en nog veel meer hoor je in deze podcast tijdens de 147e aflevering van Oor voor Omgeving.

 

Het begint met een plaat uit 1962. Solomon Burke kwam met een heerlijke plaat die zelfs in een film te horen is uit 1987. Heerlijk begin, want ik blijf dit een lekkere plaat vinden, ook al is het 3 jaar voordat ik ├╝berhaupt op deze aardbol rond liep uitgebracht. Het blijft dan interessant, want John Mayer komt ook even buurten in mijn studio en Coldplay gaat in een heel mooi apart jasje je vertellen dat het leven bedoeld is om ook echt te leven.

 

Duifje Max haalt een bijzondere 12 inch uit mijn platenkast. Het is 1 van de allereerste 12 inches uit mijn verzameling en het is echt een klassieker uit 1982. Rockers Revenge samen met Donnie Calvin. De echte discogangers uit die tijd kunnen het wellicht raden wat dan de 12 inch van de week is geworden. Max is er in ieder geval blij mee en ik natuurlijk ook.

 

Mark King, zanger van Level 42 heeft in 2004 een soloalbum uitgebracht. In dit uurtje ga je beleven dat je dankzij Mark je helemaal vrij kan gaan voelen.

 

Ik draaide al eens een heerlijk lange 12 inch van Anne Clarke. Hoe mooi is het nou dat hondje Breezer van dit zelfde nummer een hele leuke live registratie heeft gevonden. Heel apart, dat maakt dit concertkaartje ook zo bijzonder.

 

Zweden levert al heel wat jaren goeie muziek. Zo komt Ace of Base gezellig langs. Het nummer wat ik ga draaien is een 12 inch van Cruel Summer. Lekker om op te dansen. We begonnen dit uurtje al met een heerlijke dansplaat, dus deze band uit Gotenburg gaat er voor zorgen dat je niet stil kan blijven zitten.

 

Het Verzoekhoekje is ook lekker dansbaar. Het gaat over de gelukkigste meid van Depeche Mode. Het is een bijzondere remix, om precies te zijn is het The Pulsating Orbital Vocal Mix. Ik ben blij met dit verzoekje, het past namelijk goed in dit uurtje.

 

Boudewijn de Groot gaat ons vertellen dat hij gitaar speelt. Hij kan al prachtig zingen, maar samen met de Vreemde Kostgangers laat hij een mooi stukje muziek horen. Dan blijven we even in de Nederlandstalige muziek, nou ja, eigenlijk in het Vlaams. Eva de Roovere en Wim de Ridder sluiten dit uurtje af. Het is een cover, want The Be Good Tanya's hebben de plaat al in 2000 uitgebracht onder de naam Littlest Birds, maar die van Eva en Wim is ook erg leuk. Echt een plaat dat de hele dag in je hoofd blijft hangen.

 

Het 147e uurtje is lekker afwisselend. Als ik jou was zou ik je oor bij de speakers leggen in een willekeurige omgeving, dan merk je pas hoe mooi muziek bij elkaar kan passen.

 

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 8, 25 februari 2024, aflevering 147 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 25 Feb 2024 om 14:32