Oog voor Omgeving

Laat de muziek maar draaien

Vandaag ben ik weer lekker bezig geweest om leuke jingles te maken voor mijn radioprogramma. Of laat ik het zo zeggen, leuke samples om tussen de verschillende items door wat te laten horen.

 

Ik heb al een aardig idee hoe ik mijn programma ga vullen. Lekkere muziek natuurlijk, maar er komen niet zoveel rubrieken in voor. Het is een uurtje muziek, en 1 item kan ik alvast verklappen. Vroeger vond ik het altijd reuze leuk om een 12 inch te horen op de radio. Altijd boeiend hoe de mix was gemaakt en vond ik het een goeie 12 inch, dan kocht ik diezelfde 12 inch een dag later bij mijn vaste platenwinkel. Dat waren nog eens tijden.

 

Zo heb ik er al heel wat in huis. Heel veel op vinyl, maar tegenwoordig natuurlijk ook op CD-single of gewoon ergens op een album.

 

De 12 inches die ik ga draaien passen natuurlijk wel in de sfeer van mijn programma. Al moet ik wel zeggen dat ik ook best wel eens een hele bekende track laat horen die een grote hit is geweest.

 

Maar vandaag heb ik dus hele leuke geluidsfragmenten gemaakt. Het valt me op dat het me goed afgaat. Ik krijg er al aardig een ritme in om het te maken. Het spul van Rode is zo heerlijk te gebruiken, dat het een genot is om er hele mooie dingen mee te maken. Ik vermaak me dus prima in mijn eigen studio.

 

Vanavond kom ik met een leuke 12 inch. Eentje uit de jaren 80. Het is een goeie discoplaat en deze 12 inch heb ik ontzettend veel gedraaid. Blij dat ik het vinyl nooit heb weg gedaan. Het is een prachtige verzameling al zeg ik het zelf.

 

Luister maar naar Shannon. Laat de muziek maar lekker draaien.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Shannon - Let the music play.

Laatst vernieuwd: 14 Apr 2021 om 21:31

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!