Laat de liefde in de muziek maar draaien

In de jaren 80 werd het radioprogramma Bart & de Zwart vervangen door Curry & van Inkel. Dit radioprogramma werd op, toen nog, Hilversum 3 uitgezonden door Radio Veronica op de vrijdagavond.

 

Ik luisterde, zodra ik er tijd voor had, altijd naar dit ontzettend leuk en historisch radioprogramma. Historisch, omdat Curry & van Inkel eigenlijk alles wel durfde en dat in die tijd. Een terugkomend moment van dit programma was de Minimix van Ben Liebrand. Altijd 2 platen over negen kwam die langs. Ik zat klaar met mijn vingertje om het op te nemen op mijn cassettebandje. Zo heb ik heel wat bandjes bij elkaar gesprokkeld.

 

Heel wat jaren verder, kwam Ben Liebrand naar Zevenhuizen, nabij Leek. Uiteraard ging ik daar naar toe. Hij heeft daar iets van 3 uur non-stop de Grandmix live laten horen. Een paar jaar later was hij weer bij ons in de buurt. Nu nog dichterbij. Iets van 2km of zo. Hij speelde op het Evenemententerrein in Leek. In een grote tent. Dat was ook super gaaf. Ook weer 3 uur genieten.

Zowel in Zevenhuizen als in Leek heb ik met Ben kunnen praten. Zo heb ik kunnen zien hoe hij precies te werk gaat. Prachtige CD-tafels. Ze zien eruit als platenspelers. Je kunt dan ook met je hand de CD terug of vooruit spoelen. Niet met een knopje, maar gewoon aan de ‘draaitafel’ van de CD-speler. Bijzonder mooi spul.

 

Ik heb nu ook wel wat CD’s van Ben Liebrand in mijn verzameling liggen. Allemaal bij hem zelf besteld, want dan heb ik er meteen een handtekening op het CD-hoesje staan.

 

Ik heb daarom vandaag een heerlijke Minimix voor jullie klaar staan.

 

Laat de liefde in de muziek maar draaien.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ben Liebrand - Let the music play/ I feel love.

Laatst vernieuwd: 29-06-2020 om 22:54