Oog voor Omgeving

Laat de jaren 80 maar komen

Vanmorgen stond ik vroeg op. Er moest gewerkt worden. Ik had namelijk om 9.30 uur een vergadering in het gemeentehuis in Marum. Dit voor het Platform Toegankelijk Westerkwartier. Om 7.15 uur trilde mijn AppleWatch mij wakker en gelukkig was de taxi er keurig op tijd en was ik om 9.20 uur in het gemeentehuis.

 

Een prettige en goeie vergadering gehad. Belangrijke dingen besproken, zoals de Dag van de Witte Stok. Dit duurt nog wel even, 16 oktober om precies te zijn, maar dit moet natuurlijk wel goed zijn voorbereid.

 

Na deze vergadering, was ik precies om 12.00 uur weer thuis. Anne begroette me heel lief en ik zette voor haar de koffie en bracht haar een heerlijk bolletje met kaas en salami. Rond 13.00 uur was onze huishoudelijke hulp er wel en ik ging in die tijd even buiten zitten in de achtertuin op onze nieuwe bank van onze tuinset. Dit was heerlijk, want het zonnetje scheen. Lekker warm en meteen wat vitamine D opgenomen. Heerlijk.

 

Na dit alles gingen we samen naar het centrum van Leek. Anne ging naar de kapper, de scheiding is weer terug, haha, en daarna gingen we heerlijk op het terras van De Dorpskamer van Leek genieten van onze biertjes, bitterballetjes en kaasstengels. We waren rond 19.30 uur wel weer thuis en nu zit ik dit stukje te tikken.

 

Nog 2 weken. Ik ga een hele bijzondere stijldansavond beleven. Dan ga ik naar Hotel Faber om oude vrienden weer te ontmoeten van 30 tot 40 jaar geleden. Dansschool Heuving. Wow, wat een prachtige tijd was dat toch. Heel veel gedanst. Minstens 4 dagen/ avonden in de week en daardoor dus ook heel veel muziek opgesnoven uit de jaren 80. Dankzij de dansschool heb ik kennis gemaakt met 12 inches. Die singles die zo groot waren als LP’s en achteraf bleken die nogal uniek te zijn. Als er een 12 inch uitkwam waarop goed gedanst kon worden, nam ik die mee naar een oefenavond en werd er leuk op gedanst. Die 12 inches werden ook maar 1 keer uitgebracht, dus eigenlijk waren die allemaal gelimiteerd. Zo heb ik er ruim 300 en uiteraard allemaal op vinyl. Toch nog steeds de mooiste muziekdrager die er bestaat.

 

Ik hoop dat mijn dagafsluiting van vanavond ook op 2 juni wordt gedraaid. Op die avond is namelijk de stijldansavond van het jaar. Dit allemaal bij Hotel Faber.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Paul Young - Love of the common people, Extended 80’s Multitrack Version BodyAlive Remix

Laatst vernieuwd: 19-05-2023 om 20:56

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!