Oog voor Omgeving

Kronos en Roosbeef

Gisteren schreef ik niks op mijn blog, dus ook geen dagafsluiting. We hadden gisteren bezoek van een goeie vriend en dus kwam het er niet van.

 

Zondag waren we bij het Kronos Quartet. Het concert werd gehouden in de grote zaal van De Oosterpoort. Het was een flinke tegenvaller. De medewerker van De Oosterpoort meldde ons al dat de zaal maar voor een kwart gevuld zal zijn en dat was ook echt wel te merken, want er was totaal geen sfeer tijdens het concert. Ze hadden dit concert daarom beter in de kleine zaal kunnen verplaatsen, want dan was het vast beter gegaan. Het concert zelf viel ook tegen. Kronos was niet echt op gang te krijgen. Erg jammer. We hoopten wat werk te horen van Philip Glass en dergelijke, maar voor de pauze hebben we maar 2 nummers gehoord die we echt de moeite waard vonden. Zeker het laatste nummer voor de pauze was wel lekker. We zijn tijdens de pauze naar de foyer gegaan om het gratis drankje te scoren en in die tijd belde ik de taxi en om 21:40 uur was Aldo er wel om ons weer veilig en gezellig naar Tolbert te brengen. We hebben de rest dus niet bekeken en beluisterd.

 

Het publiek was ook erg lauw. Ik las op Twitter dat er meer mensen tijdens de pauze De Oosterpoort hadden verlaten. Ja. Zeer jammer. We hadden er echt meer van verwacht. Anne had zich er echt op verheugd, alleen zij vond het ook zwaar tegenvallen.

 

Maar goed. Morgenavond wordt het wel een goeie voorstelling. Dan gaan we naar de kleine zaal van De Oosterpoort. Roosbeef gaat ons dan vermaken met muziek van haar laatst verschenen album Lucky. Daar wachten we al ruim 2 jaar op, althans op haar concert, en dus verheugen we ons nu al op morgenavond. Er gaan ook 2 vriendinnen met ons mee. Ook treffen we nog een hele goeie vriendin, waardoor ik Roosbeef heb mee leren kennen. Zo wordt het vast een prachtige, gezellige en boeiende avond. Er is 1 groot voordeel. We hoeven niet per taxi naar huis gebracht te worden, want we worden keurig door de vriendinnen thuis gebracht.

 

Ja, morgenavond naar Roos Rebergen en band. Wow! Eindelijk. Ik vind haar steengoed en nu komt ze lekker naar Groningen om me nog meer enthousiast te krijgen voor haar muziek. Ik ben natuurlijk al fan, maar wie weet komt ze morgen toch nog met nieuw materiaal. We zullen het wel merken.

 

Ik heb vanavond een leuke dagafsluiting. Uiteraard van Roosbeef.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Roosbeef - Menselijke mensen.

Laatst vernieuwd: 17 May 2022 om 23:01

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!