Knutselen met muziek

Het was vandaag weer eens ouderwets knutselen met muziek. Ik wilde weer eens een nieuwe jingle maken voor mijn radioprogramma. Ik heb een nieuwe rubriek bedacht. Zo komen er 2 rubrieken in mijn radioprogramma.

 

Het maken van de nieuwe jingle is erg leuk werk, alleen was ik relatief snel klaar. Het opzoeken van de juiste muziek en effecten was meer werk dan het mixen van het alles.

 

Ik heb 2 liedjes gebruikt in de mix. Het ritme van Enjoy the Silence van Depeche Mode en het hondje uit Towers of Dub van The Orb. Het voordeel van een absoluut gehoor voor wat betreft de muziek dat ik heb, scheelt heel wat. Timing is nogal belangrijk en de jingle moet natuurlijk niet te rommelig en te lang zijn.

 

Na het mixen, heb ik het ook nog ingesproken, als een soort voice-over. Nu het eenmaal klaar is, ben ik er erg blij mee. Alles verliep perfect. Het hondje is exact geknipt, en dan bedoel ik niet zijn haartjes, en het ritme die ik heb gevonden van Enjoy the Silence past precies bij het hondje.

 

Het maken van een radioprogramma is reuze leuk, maar het mixen van meerdere liedjes tot 1 maken, is ook ontzettend verslavend werk.

 

Daarom heb ik nu een speciale dagafsluiting. Ben Liebrand, mijn favoriete mixer, mixte in de jaren 80 altijd alle platen van een specifiek jaar zodanig in elkaar, dat hij ruim 100 liedjes in 1 uur liet horen. De Grandmix. Zo heb ik nu, naar mijn mening, de mooiste Grandmix voor jullie klaarstaan. Het is die van 1985. Dus alle grote hits in 1 uur uit 1985. De Grandmix werd namelijk altijd rond de Kerst uitgezonden. Wees gerust, er komt geen kerstliedje in voor gelukkig. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Ben Liebrand - Grandmix 1985.

Laatst vernieuwd: 25-04-2021 om 21:50

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!