Oog voor Omgeving

Knus en lekker gegeten bij een oude bekende

Gisteren was het een druk dagje, maar vandaag ook. Had vanochtend weer genoeg te doen. Persbericht versturen voor de Streekproductenmarkt Nienoord, via WhatsApp even een kort overleg over het programma wat ik ga presenteren aanstaande zaterdag tussen 11:00 uur en 12:00 uur bij RTV Zulthe, en nog een telefonische afspraak gemaakt.

 

Vanmiddag ben ik mijn studio in gekropen en daar eerst het laatste nummer ingesproken van mijn radioprogramma van zondag 5 december. Ik heb die dag een leuke mededeling voor je klaar staan, en dat moet natuurlijk ook worden aangekondigd.

 

Na dit alles heb ik mijn aflevering klaargemaakt voor 5 december. Het ging niet in 1 keer goed. Ik vergiste me 1 keer in een kanaal, dus ik schakelde het kanaal uit, wat werd opgenomen. Niet zo handig natuurlijk, dus heb ik het opnieuw gestart allemaal en dat ging in 1 keer goed. Om 16:40 was ik klaar en dat was maar goed ook, want onze taxi kon al om 17:00 uur komen, want we gingen uiteten bij Pizzeria Contini aan de Verlengde Hereweg in Groningen. Uiteindelijk was onze taxi er om 17:20 uur en we waren keurig op de gereserveerde tijd bij Contini.

 

De taxi kon er moeilijk parkeren, maar eenmaal binnen was het ook feest, want ik kon niet meteen de ingang vinden. Het was een beetje raar ingedeeld. Zeker zo’n kippig mannetje als ik, moest toch even zoeken. Uiteindelijk toch gevonden en na de QR-code getoond te hebben, konden we verder naar tafeltje 17. Een mooi en rustig plekje. Hartstikke knus en gezellig.

 

De bediening is ook zeer gastvrij en leuk. Later, toen we in de taxi naar huis gingen, hoorde ik dat er alleen maar blonde meiden rond liepen in de zaak als bediening. Dan is het wel jammer dat ik zo kippig ben natuurlijk. ;)

 

Maar de pizza was ontzettend lekker. Ik kon het net op. Anne heeft niets te veel gezegd. Ze vindt dit de beste pizzeria van het noorden, nou, dat heb ik vanavond ook ervaren.

 

Anne en ik hebben een topavond gehad. Lekker gegeten en het oergezellig gehad. Waarschijnlijk voorlopig voor de laatste keer dit jaar, vanwege dat ze na de persconferentie gaan aankondigen dat de boel om 17:00 uur dicht moet. Ben ik blij dat ik dan naar deze pizzeria ben geweest.

 

Contini ken ik nog van vroeger. Toen zat het nog in de Peperstraat in Groningen. Toen had die zaak 5 verdiepingen en het was daar erg mooi. Het leek of je in een grot zat. Dat was nu niet zo, maar de sfeer is wel een beetje hetzelfde als 35 jaar geleden.

 

Omdat het parkeren bij Contini vanavond niet echt makkelijk was, en dat het ook wat krapjes en zoeken was bij de ingang en dat er mooie meiden rondlopen met blond haar, heb ik wel een toepasselijke dagafsluiting voor je klaarstaan. Alleen lukt het je niet om bij Contini te gaan dansen, daar is het nu net te krap voor. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Finzy Contini - Cha Cha Cha.

Laatst vernieuwd: 26 Nov 2021 om 00:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!