Oog voor Omgeving

Kaarsje in de wind

Anne en ik zitten nog heerlijk in Egmond aan Zee mijn verjaardag te vieren. Ik ben geboren op een zondag, en vandaag is het ook een zondag. Hoe bijzonder kan dit zijn.

 

We hebben een ongelofelijk mooi en prachtig weekend achter de rug. Dit zeker dankzij onze liefste vriendinnen Una en Aurora. Wat zijn het toch schatten.

 

Vrijdag kwamen we rond 16.15 uur aan. Met een wat wazige chauffeur van Taxi Pronk in Egmond aan Zee. Het was een vertrouwd adres, want ik kom al ruim 20 jaar in dit gezellige hotel, maar sinds dit jaar zit er een andere eigenaar op en dat is toch even wennen.

 

Na wat kamergewissel, hebben we een leuke kamer. Nummertje 1. Na het inchecken en wat informatie naar binnen hebben geslurpt door de gastvrouw, zijn we uiteten geweest bij Restaurant Van Speijk aan de strandafgang van Egmond. Ontzettend gezellig gehad en na het heerlijke eten en wat wijntjes, gingen wer rond 21.30 uur naar ons hotel terug.

 

Gisteren was het de Hulversumdag. Ik ging naar het feestje van Radio Duivenstraat en Anne ging met Una en Aurora Hilversum onveilig maken. Una en Aurora waren er om 12.30 uur wel bij ons. Una en Aurora bleven ook een nachtje logeren in Hotel De Vassy. Ik kreeg dit cadeau van Anne. Zij had geregeld dat mijn allerlieste vriendinnen een nachtje konden blijven in Egmond. Ontzettend lief van Anne en zo begon mijn verjaardagsweekend echt geweldig en dierbaar. Rond 13.00 gingen we lekker naar Hilversum. Om 14.00 uur waren we bij Huub en Rosilde en de andere collega’s van Radio Duivenstraat en de dames gingen weer verder. De dames kwamen uiteindelijk terecht in Bussum. 

 

Ik heb echt een topmiddag gehad met de Duivenstraat-collega’s. Lekker gekletst over de radio en ik kreeg ook complimenten omtrent mijn eigen Oor voor Omgeving. Dat vond ik fijn, want de meeste collega’s draaien al een hele tijd mee in de radiowereld en ik kom maar nog net 19 weken kijken.

 

Ik heb het ontzettend fijn gehad. Goed verzorgd door Huub en Rosilde en rond 17.45 uur waren mijn lieve dames er weer. In 1 streep naar Egmond en lekker gegeten bij AA-Zee aan de Boulevard. Het eten was geweldig goed en we hebben het erf fijn gehad met ons viertjes.

 

Na het diner gingen we naar het hotel en hebben tot 02.00 uur buiten op het voorterras gezeten met een heerlijk wijntje en op deze avond hebben we echt gemerkt dat Una en Aurora echt onze trouwe vrienden zijn. De vriendschap is zo enorm sterk, dat deze avond voor mij zeer bijzonder aanvoelt. Una en ik kennen elkaar al ruim 30 jaar en dat heeft deze avond alleen maar de vriendschap nog diper en sterker gemaakt. Una en Aurora, bedankt voor het mooie vertrouwen wat we samen delen.

 

Vanmorgen was het 8.15 uur dat mijn wekker ging. Zoals elke ochtend om 9.45 uur ontbijten en ik merkte dat ik echt jarig was, want Anne feliciteerde me al om 00.01 uur vannacht en uiteraard Una en Aurora ook en vanmorgen voelde ik me echt wel jarig.

 

Prachtige berichtjes ontvangen op Facebook en WhatsApp en Messenger en zelfs via SMS kreeg ik nog een berichtje binnen. Allemaal even lief en atttent. Ik wil daarom ook iedereen hartelijk danken voor al die mooie en bijzondere felicitaties.

 

Una, Aurora, Anne en ik hebben ook nog een mooie strandwandeling gemaakt. Het was schitterend weer. Veel zon, lekker warm, weinig wind en daardoor was het heerlijk vertoeven op het mooiste strand van Nederland.

 

Rond 13.30 uur gingen de 2 dames er weer vandoor en hebben Anne en ik nog even 2 uurtjes geslapen en rond 18.00 uur gingen we heerlijk dineren bij het Pompplein. Dit gaf een extra verjaardagssfeertje aan deze avond. Anne en ik houden niet echt van een kaarsje op tafel. Daar kunnen wij als slechtzienden nog weleens aan branden en daarom blies ik het kaarsje uit. Dat had ik beter niet kunnen doen, want ik blies te hard. Kennelijk dacht ik dat ik 56 kaarsjes moest uitblazen, want de hele tafel en ikzelf zat deels onder het kaarsvet. Ik baalde hier natuurlijk wel van, maar Anne is er gelukkig goed van afgekomen, want zij had geen spetters op haar. Alleen zat ik er wel onder en ja, dat was voor mij heel even een afknappertje, maar dit gebeuren heeft gelukkig niet de avond verder verpest. Alleen had Anne wel een hele leuke dagafsluiting in gedachten. Daarover straks meer.

 

Rond 20.30 uur waren we wel klaar en liepen we saampies weer naar het hotel en nu zit ik met een brede grijns en met een prachtig weekend achter de rug dit stukje te schrijven.

 

Iedereen nogmaals bedankt voor alle berichtjes en ik wil Una en Aurora nog even zeggen dat ik jullie hele bijzondere en prachtige hartsvriendinnen vindt. Jullie zijn echte schatten.

 

Nu terug komend op mijn dagafsluiting. De titel zegt het al denk ik, maar het heeft met een kaarsje te maken en wat te veel wind. ;)

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Elthon John - Candle in the wind.

Laatst vernieuwd: 12 Sep 2021 om 22:06

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!