Oog voor Omgeving

Je valt absoluut niet in slaap tijdens je lunch

Het wordt zondag een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje tussen 12.00 en 13.00 uur in mijn 142e Oor voor Omgeving dat je uiteraard kunt beluisteren bij Radio Duivenstraat.

Blancmange wil het eigenlijk niet helemaal verklappen, maar daar steekt Frankie Goes To Hollywood wel een stokje voor, want die knalt er echt in met de 2e plaat. Uiteraard in een geweldig apart jasje. Armin van Buuren vond het een eer om iets samen te maken met Jean-Michel Jarre. Dit is hem ook echt wel gelukt. Op 3 november kwam Jean-Michel met een vervolg op het album Oxymore en hoe mooi is dat Armin hier gezellig aan mee heeft gewerkt. Een bijzondere plaat met de naam Epica Maxima.

Duifje Max zorgt er deze week voor dat je niet in slaap gaat vallen. Hij heeft niet voor niks een gave 12 inch uit mijn platenkast getrokken van Faithless. Uiteraard een zeer exclusieve remix. Dit is daarom ook de 12 inch van de week.

Muse is daarna aan de beurt met de Purple Disco Machine Remix. Dit in overeenstemming met Max en Breezer. Muse zit er immers precies tussen die 2 stoere kanjers in.

Hondje Breezer loopt heel hard achter een stel wielrenners aan. Het concertkaartje moet hij immers te pakken krijgen en dat is hem ook gelukt. Kraftwerk heeft de groep wielrenners afgeleid en dus kan Breezer mooi mij het concertkaartje overhandigen.

Dan gaan we heel ver terug in de tijd. Nou ja, het origineel is uit 1960, maar de Fat Boys hebben Chubby Checker gevraagd, de originele zanger van deze maffe plaat, of hij met hun in 1988 samen met hun de twist wil gaan dansen. De Fat Boys maken er wel een puinhoop van, maar Chubby vindt het allemaal even leuk. Daarom hoor je ook de 12 inch van The Twist. Echt even de stoeltjes aan de kant.

Het verzoekhoekje levert deze keer de 2e Nederlandse DJ in dit uurtje. Tiƫsto heeft een geweldige remix gemaakt van Moby zijn Extreme Ways. Ik ben heel blij met dit verzoekje. Dank je wel hiervoor. Het is een bijzonder jasje geworden.

Het is een redelijk dance-uurtje aan het worden. Gigi D'Agostino komt namelijk met haar L'amour Toujours. Als je deze plaat hoort, gaat er vast wel een belletje bij je rinkelen. Het is in ieder geval een gewoon jasje. Sigue Sigue sluit dit uurtje succesvol af, zodat iedereen een gezellig uurtje muziek heeft kunnen horen.

Dus 2 Nederlandse DJ's in deze aflevering. Ook nog een heerlijk uit-de-bol-plaat en dat allemaal in een super dansbaar uurtje tussen 12.00 en 13.00 uur op je zondagmiddag. Mis het niet en leg je oor gewoon bij je radio in een willekeurige omgeving.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Pete Wylie, Sinful. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 14 Jan 2024 om 22:26

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!