Oog voor Omgeving

Je ontdekt bijzondere muziek in 1 uurtje

De 97e aflevering begint dit keer met een Knuffelplaat-nominatie van een paar weken geleden. Toen ik deze plaat hoorde, was ik meteen enthousiast en daarom hoor je het nu in mijn aflevering als eerste plaat.

Je kent me. Als ik een hele bekende plaat ga draaien, zit het vaak in een heel ander jasje. Zo is het in dit uurtje niet anders. Ik ga een hele bijzondere remix draaien van Smalltown Boy, uiteraard wel van Bronski Beat.

Duifje Max bezorgt me een hele mooie 12 inch van de week. Dit keer van Fleetwood Mac. Het gaat dit keer om kleine leugens. Hopelijk komt Max dan wel met de beloofde 12 inch langs vliegen, anders heeft hij mij voor de gek gehouden.

Hondje Breezer is heel gezond bezig. Hij brengt een concertkaartje langs waar allerlei vitaminen staan vermeld. Jaja, zo merk je dat een bezoek aan een concert ook gewoon een gezonde bezigheid kan zijn.

De platen die je na Breezer te horen krijgt zijn echt heel apart. Wie had ooit gedacht dat Iggy Pop met Underworld een plaat zou op gaan nemen die ontzettend lekker klinkt. Zulke moderne muziek met als zanger die nu 75 jaar is en de plaat die ik je laat horen is uit 2018. Die andere aparte plaat is van een band waar ik nog nooit van gehoord had, totdat ik iemand sprak die me hierover tipte en dus is het verzoekhoekje geboren met iets heel moois. Het is een cover, dat oorspronkelijk door ABBA is gezongen, maar deze uitvoering is echt mysterieus.

De laatste 2 platen hebben met vrouwen, moeders, zussen en broers te maken. Dat maakt het uurtje wel heel mooi compleet en gezellig.

Het is in ieder geval dit lijstje geworden wat je kunt gaan beluisteren.

1: Namika & Zaz - Liebe ist.
2: Bronski Beat - Smalltown Boy, Arnaud Rebotini Remix.
3: Ray LaMontagne - Airwaves.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Fleetwood Mac - Little Lies, Extended version.
5: Daryl Hall & John Oates - I Can't Go For That.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Kraftwerk - Vitamin.
7: Underworld & Iggy Pop - Bells and Circles.
8: Verzoekhoekje: Portishead - SOS.
9: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Dollar girl.
10: Randy Newman - Potholes.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 10, 12 maart 2023, aflevering 97 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 16:31