Oog voor Omgeving

Je iPhone en iPad op 1 set Airpods gebruiken

Als je de draadloze Apple Airpods 2019 hebt, kun je die zowel op je iPhone als op je iPad gebruiken. Het voordeel is dat je dan geen extra oortjes meer nodig hebt.

 

Je gaat dan als volgt te werk. Zorg dat zowel je iPhone als je iPad op de vergrendelmode staat. Stop je Airpods in je oren, of 1 natuurlijk en je hoort dan het bekende geluid dat ze zijn geactiveerd. Pak dan je iPhone of iPad en ontgrendel het. Je hoort dan 1 van die 2 via je Airpods geluid maken.

 

Stel je pakt eerst je iPad. Dan ga je daar gewoon mee aan het werk en alle geluiden hoor je dus via je Airpods. Wil je daarna bellen met je iPhone met dezelfde Airpods, dan vergrendel je de iPad, haalt je Airpods even uit je oren en stopt ze daarna direct weer in je oren en je hoort dan meteen weer het signaal dat ze weer actief zijn. Ontgrendel dan je iPhone en je hoort het geluid van je iPhone nu via dezelfde Airpods. Zo kun je dus ook bellen met je Airpods in je oren.

 

Erg handig, want dan kun je tenminste de Airpods met snoer vaarwel zeggen en hoef je ook maar 1 setje Airpods bij je te dragen.

 

Om dit zo te krijgen moet je wel wat instellen op je beide apparaten. Ik neem als voorbeeld even de iPad, maar deze procedure moet je dan ook even bij je iPhone uitvoeren. Dit hoeft trouwens maar 1 keer. Deze uitleg gaat er vanuit dat je de VoiceOver aan hebt staan.

 

Ga naar Instellingen > Bluetooth. Veeg met 1 vinger naar boven op ‘Airpods van Naam’  en je hoort ‘Meer’. Dubbeltik daar dan op en je komt dan in de instellingen terecht van je Airpods. Kies daarbinnen voor ‘Verbind met iPad’. Zorg dat deze optie op ‘Automatisch’ staat. Ook zorg je er voor dat de ‘Automatische oordetectie aanstaat. Deze optie vind je bij de andere instellingen van je Airpods. Als je daar dan op dubbeltikt, kun je de optie aan of uit zetten.

 

Probeer het maar en je wilt nooit meer anders. ;)

Laatst vernieuwd: 21 Nov 2020 om 17:29