Oog voor Omgeving

Is er iets wat ik moet weten?

Koninklijke Visio gaf vandaag een presentatie over iOS14, het besturingssysteem van de iPhone en iPad dat eind september uitkomt. Deze presentatie kon je via Zoom volgen. Best handig, want dan kon je lekker thuis blijven.

 

Om half 3 vanmiddag begon het. Nou ja, beginnen. Het duurde ongeveer 20 minuten dat er uiteindelijk begonnen werd. Eerst een lang verhaal hoe deze sessie er uit kwam te zien, welke personen de presentatie gingen doen en dat je wel kon reageren via een chat binnen ZOom en dat je je handje kon opsteken tijdens de presentatie.

 

Jaja. Een hoop huishoudelijke mededelingen, terwijl het eigenlijk wel duidelijk was na 5 minuten.

 

Toen begon de uiteindelijke presentatie. Eerst over de algemene nieuwe opties binnen iOS14 en daarna over de toegankelijkheidsopties zoals de VoiceOver.

 

In het algemene verhaal hoorde ik 2 handige leuke en praktische opties. Over de bibliotheek-app, waar al je apps in komen te staan en over Widgets die je voortaan in je beginscherm kan plaatsen. In het toegankelijkheidsdeel van de presentatie, viel me op dat ze bitter weinig over de allernieuwste opties hebben gesproken. Wel wat, maar veel te weinig. Ik heb al heel wat gelezen over de nieuwste mogelijkheden van de VoiceOver binnen iOS14, maar daar zag ik niks van terug in deze presentatie.

 

Ik vond het zwaar tegenvallen. De presentatie vond ik ook niet echt professioneel verlopen. Zeker het eerste deel vond ik verwarrend. Die beste man had het over Audioberichten versturen in iMessage, maar wat blijkt verder in zijn verhaal, dat het over gedicteerde teksten gaat. Ik vroeg me dus af wat hij nu precies bedoelde. Dit werd me in de uitleg wat hij gaf absoluut niet duidelijk. Ik zie Audioberichten als een audio opname die je ook in WhatsApp kunt versturen. Maar omdat hij het over gedicteerde teksten had, begon ik te zweven.

 

De presentatie over iOS14 duurde in totaal ruim een uur, maar over iOS14 zelf, was het in een 20-tal minuten wel klaar.

 

Ik ben teleurgesteld in deze presentatie. Ik vind het ronduit te gemakkelijk gedaan. Het was vast wel voorbereid, maar zo vond ik het niet over komen. De info over de nieuwe opties binnen iOS14 waren veel te weinig aan bod gekomen, terwijl het daarover wel ging.

 

Vandaar maar deze muzikale dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Duran Duran - Is there something I should know.

Laatst vernieuwd: 14 Sep 2020 om 23:19

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!