Oog voor Omgeving

Is de mensheid echt over 1 miljoen jaar uitgestorven?

Het is een bijzonder moment. Mijn 133e aflevering van Oor voor Omgeving heeft een toch wel opvallende boodschap.

Het begint eigenlijk met een soort grapje. The Four Knights en André van Duin spelen hierin de hoofdrol. Een plaat uit 1953 of is het nu toch uit 1983. Nou ja, de oplossing hoor je direct in het begin van mijn uitzending.

Passenger komt daarna in vogelvlucht in mijn studio langs met een geweldig mooie plaat. Daarna belanden we bij een splinternieuwe plaat van Orchestral Manoeuvres in the Dark. Andy en Paul hebben een hele enge boodschap te vertellen. Dit heeft alles te maken met de bevolking op onze aarde. Echt een plaat waarbij jij je wenkbrauwen doet fronzen. Of je daarna nog rustig kunt blijven, is nog maar de vraag. Ik hoop het natuurlijk van wel. De plaat die ik ga draaien staat op het nieuwste album van OMD, Bauhaus Staircase wat 27 oktober is uitgebracht.

Duifje Max brengt me een 12 inch van Talking Heads. Niet echt een plaat die je zou verwachten, maar als de wereld toch vergaat, zoals in de plaat van OMD, dan valt het ook niet echt op dat je huis in brand staat. Het is in ieder geval wel een aparte 12 inch van de week. Max bracht het me met volle overtuiging.

Ik heb een aantal remixen van Jump van Madonna. Hoe leuk is het nu dat ik een Limited Edition van dit nummer ga draaien. Echt wel lekker voor je oren.

Hondje Breezer heeft het voor elkaar gekregen dat Roland Orzabal en Curt Smith van Tears for Fears toch nog even samen op het podium komen te staan. De beide heren hebben regelmatig ruzie, maar dat is in deze live-opname gelukkig niet te horen. Ze gaven in 2006 een geweldig mooi optreden in Antwerpen. Breezer is er blij mee en jij ook als je het hoort.

Na het geschreeuw van Roland en Curt, wordt het echt even super rustig. Een stukje klassiek in dit uurtje is ook wel eens de moeite waard. Mike Oldfield is diegene die hier verantwoordelijk voor is. Een bijzonder stukje muziek.

Het Verzoekhoekje is er eentje om weer goed wakker te worden. Madis heeft een CD-maxi uitgebracht van het nummer Desert of Lost Souls. Ik heb de Progressive Mix ooit als uitloopnummer gebruikt voor mijn Oortje, maar de mix die ik nu ga draaien, is werkelijk een snoepje. Het gaat in dit geval om de Uplifting Mix.

Paul Young is wat verdrietig. Hij dacht de ware liefde gevonden te hebben, maar achter de lach van zijn vriendin zit toch een heel ander karakter als dat hij dacht. Duran Duran heeft voor Paul eigenlijk wel een toepasselijke plaat, want als laatste heb ik weer een splinternieuwe plaat voor je klaar liggen. Duran Duran kwam op 27 oktober met een nieuw album, DANSE MACABRE. Duifje Max had al een plaat van Talking Heads te pakken, maar Duran Duran zingt ook een nummer van Talking Heads. Er staan trouwens meer covers op dit nieuwe fraaie album.

Het zijn weer 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere  platen die je oortjes blij gaan maken. Althans als jij je oor bij de radio legt in een willekeurige omgeving.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 46, 19 november 2023, aflevering 133 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 19 Nov 2023 om 14:31