Oog voor Omgeving

In verschillende kleurtjes naar de bank

Als je zondag begint te luisteren naar mijn 145e uurtje van Oor voor Omgeving, dan zou je kunnen denken dat het een country-uurtje wordt, maar dat valt ook wel weer mee. Het begint in ieder geval na het journaal van 12.00 uur bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Amy McDonald trapt dit uurtje in ieder geval gezellig af met een lekkere plaat gevolgd door Alison Krauss & The Union Station. Na deze 2 gaan we meteen door naar de elektronische muziek van Kebu met een geweldig mooi diep blauw kleurige plaat. Heerlijk om zo van muziek te kunnen genieten.

Duifje Max gaat geld halen bij de bank. Commodores komt Max even helpen, want anders wordt het wel erg lastig om de 12 inch van de week uit mijn platenkast te halen. Het gaat Max lukken, want de jongens zingen er vrolijk op los. Het geld is in ieder geval geen probleem.

Dan komt er een plaat voorbij die je absoluut niet van mij verwacht, althans dat denk ik. Het is een hele bijzondere remix van Daddy Cool van Boney M, jaja, echt waar. Het past trouwens perfect in dit uurtje, dus laat je maar gewoon verrassen waar ik mee kom.

Hondje Breezer hoorde in de vorige aflevering 2 leuke platen van Robert Plant. Daarom komt Breezer nu eens met een concertkaartje van Led Zeppelin, het bandje, haha, van Robert Plant. Het gaat er wel even flink op los, maar eigenlijk valt het ook wel weer mee. Je hoort Since I've Been Loving You en dan helemaal live vanuit Madison Square Garden opgenomen in het jaar 1973.

Jamiroquai duikt voor ons even de astrologie in, met hun Black Capricorn Day en zo duiken we het Verzoekhoekje binnen. Electronic, waarvan Neil Tennant en Chris Lowe, de 2 heren van Pet Shop Boys, ook deel van uitmaken, komt met een geweldig leuke remix van het nummer Second Nature. Een zeer bijzonder jasje. Blij dat dit is aangevraagd. Het is namelijk een plaat waar je niet stil kan blijven zitten.

Hozier en Kensington sluiten deze aflevering af met elk hun eigen verhaal. Het eindigt tenminste lekker spectaculair.

Het wordt een mooi, leuk, interessant en bijzonder uurtje. Als ik jou was, zou ik je oor na het journaal van 12.00 uur bij je radio leggen in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je zondagmiddag goed van start gaat.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Dead Can Dance, Rakim. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 04 Feb 2024 om 19:36

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!