Oog voor Omgeving

In mijn gemeente Westerkwartier kan ik volgend jaar zelfstandig stemmen

Wat kan een dag toch mooi verlopen. Woensdagmorgen werd ik al gebeld door de gemeente Westerkwartier waarin wij wonen. Het was de dame van de Verkiezingscommissie. Ik kreeg toen al te horen dat we bij de eerstvolgende verkiezingen wel met de stemmal kunnen gaan stemmen. Dat bericht was natuurlijk fantastisch. Dan had mijn actie omtrent mijn verscheurde stempas toch echt effect gehad.

 

Op 17 maart stuurde ik de Verkiezingscommissie al een mailtje om te vragen of ik namens de Oogvereniging Regiogroep Groningen mee mocht praten tijdens de evaluatie omtrent de Tweede Kamer verkiezingen.

 

Vanmorgen stuurde Anne me een link van de website wat op RTV Noord stond. Daarin stond dan officieel dat de gemeente Westerkwartier bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022 de stemmal aanbiedt voor slechtzienden en blinden. Ik mailde meteen Niels Timmerman, verslaggever van RTV Zulthe en RTV Noord, om hem hiervoor te bedanken. Dankzij dat hij me belde op 23 maart, is het allemaal wel aan het rollen gegaan. Niels vertelde me toen al dat iemand hem had getipt dat ik iets op mijn blog had geschreven over mijn principiƫle protestactie. Over mijn verscheurde stempas en dat ik net als ieder ander recht heb op mijn stemgeheim.

 

Daarna ging het snel. Ik werd een week later gebeld door de gemeente Westerkwartier om een gesprek aan te gaan over mijn kritiek op de gemeente, dat ze me niet in de gelegenheid hadden gesteld om zelfstandig en met stemgeheim te stemmen door middel van de stemmal.

 

Dit gesprek werd weer een kleine week later gevoerd. Daar hebben we goeie dingen in besproken. Er was wederzijds begrip. Nu dit als mooie resultaat. Volgend jaar kan ik dus eindelijk weer zelf het vakje rood kleuren. Prachtig en nu heb ik ook echt het idee dat ik, en mede slechtzienden en blinden, er ook weer helemaal bij horen.

 

Ik kreeg toch wel veel reacties op het persbericht van vanmorgen. Ik ben er ook heel blij mee. De reacties waren over het algemeen allemaal positief. Alleen op een paar mensen na, ook nog van de doelgroep, vonden het maar twijfelachtig omtrent de stemmal. Nou, dat mogen ze best vinden, maar ik kan tenminste mijn eigen democratisch recht zelfstandig uitvoeren en dan ook nog met mijn geliefde stemgeheim.

 

Doordat ik mijn verhaal luid en duidelijk heb laten horen aan de gemeente, kan ik zeggen dat ik in een hele mooie, attente, rechtvaardige en eerlijke gemeente woon. Nu de rest van de provincie Groningen nog.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Talking loud and clear.

Laatst vernieuwd: 16 Apr 2021 om 21:30

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!