Oog voor Omgeving

Ik blijf een echt wild kind, ook al ben ik 55

Zoals iedereen straks ga doen, ga ik lekker slapen. Dat gaat me altijd wel goed af. Eenmaal met mijn hoofd op de kussen, ben ik binnen 5 minuten van deze gekke wereld.

 

Vandaag zat ik wat over mezelf te denken. Ik loop hier al meer dan 55 jaar rond op deze aardkloot. In die 55 jaar is er ontzettend veel gebeurd. Prachtige dingen, vreselijke dingen, hele mooie momenten waar ik op terug kan kijken, zoals de trouwerij van vorig jaar. Iemand die echt in mij geloofd. Die van me houdt. Die me vertrouwt. Ja, ik heb het over mijn lieve Anne. Zij neemt me zoals ik ben. Daar ben ik ongelofelijk gelukkig mee, maar eigenlijk is dat voor mij wel wennen.

 

Aardig wat mensen die ik heb gekend, reageerden anders naar mij. Die waren op een bepaald moment klaar met mij. Puur omdat ik mezelf bleef. Dat ik mijn eigen ideeën naar buiten bracht. Zelfs in mijn familiaire kring gebeuren er af en toe gekke en onverwachte dingen. Dat heeft iedereen natuurlijk wel eens.

 

Nu zat ik vanmiddag te denken wat ik eigenlijk fout doe. Ik dacht dat ik wel met iedereen rekening hield. Tuurlijk ben ik af en toe wat scherp, maar als ik bedenk dat ik me sinds ik het zelf besef, en dat is al heel wat jaren, dat ik me altijd uit bepaalde situaties moet kronkelen om uit te leggen hoe ik iets bedoel.

 

Er kunnen hele mooie dingen gebeuren, maar ik hoef maar 1 ding verkeerd te zeggen, ben ik het haasje.

 

Mijn dierbaarste vrienden begrijpen me tenminste wel. Daar begrijpen ze me wel als ik iets vertel over een bepaald onderwerp. Alleen vind ik het jammer dat ik altijd de schuldige ben in een misverstand. Ik kan het 1000 keer uitleggen, maar dat heeft geen zin, want ze hebben de meningen toch wel klaar liggen.

 

Wat is dat toch? Doe ik iets, waardoor dit ontstaat? Kan iemand me dat misschien uitleggen? Ben ik te egoïstisch bezig. Denk ik alleen maar aan mezelf?

 

Ik heb juist het idee dat ik genoeg rekening houd met iedereen. Ok. Ik heb natuurlijk een eigen mening, maar dat heeft iedereen toch? En dat mag natuurlijk. Dat brengt leuke en interessante discussies met zich mee. Elkaar in waarde laten is de truuk.

 

Dat ik iemand niet mag zien, omdat ik kennelijk iets verkeerds heb gezegd, doet me heel veel pijn. Zeker als het gaat om iemand die nog maar net een maand op deze aardbol rond kruipt. Tja. Zo gaan die dingen. Dat het pijn doet, is voor hun maar bijzaak.

 

In ieder geval blijf ik mezelf. Laat ik me niet regeren door mensen die me absoluut negeren. Prima. Maar wees dan niet verbaasd dat ik die dan ook negeer.

 

Ik blijf lekker mezelf. Blijf wat dat betreft een kind met hele leuke en wilde gedachten. Zo kom ik op mijn muzikale dagafsluiting.

 

Goede nacht en morgen weer wakker worden in een vredelievende wereld!

 

Dagafsluiting: Iggy Pop - Real Wild Child (12 inch).

Laatst vernieuwd: 18 Oct 2020 om 23:23

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!