Oog voor Omgeving

Ik blijf de platen aan elkaar praten

Volgende week zondag na het journaal van 12:00 uur ga je weer mooie platen horen in mijn Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat waarvan je zeker weet dat je middag muzikaal goed gaat beginnen.

Ik begin met een liedje van Spinvis, omdat ik later op de dag, in de avond, naar het concert ga van Erik de Jong, zanger en bedenker van Spinvis, en de rest van zijn band in de Stadsschouwburg te Groningen. Dit keer dus een bijzonder begin. Daarna komt er een prachtige akoestische versie van een grote hit van John Mayer en daarna gaan we naar Schotland. De muziek die daar vandaan komt is altijd boeiend en daarom wil ik je dit graag laten horen in mijn uurtje.

Duifje Max gaat er weer een dansbaar moment van maken, want hij brengt me een geweldig leuke 12 inch van de week en gelukkig blijf ik daarna nog wel de platen aan elkaar praten, zoals Pink Floyd me dat adviseert. Het wordt ondertussen wel een reisje door Europa, want Hondje Breezer brengt me een concertkaartje uit Berlijn. Jaja, een leuke band uit Zwitserland gaf een mooi concert in 2016 en daarvan heeft Breezer een mooie opname van gevonden. Echt heel leuk.

Daarna draai ik een plaat van Nick Drake. Hij is maar 26 jaar geworden. Zijn muziekcarrière begon in 1968 en hij overleed in 1974. Zijn platen werden niet goed verkocht, maar toch laat ik een prachtige plaat van hem horen. Dan wordt het weer even spectaculair. Ik ga de langste Minimix draaien die ik ooit in mijn Oor voor Omgeving heb laten horen. Ook wel de mooiste. Ben Liebrand heeft 2 knetter goeie platen v Propaganda in 1 mix gegoten. Een artiest die geboren is in Sittard gaat daarna vrolijk verder en dan gaat Sinéad O'Connor je bedanken dat je deze aflevering helemaal hebt beluisterd.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden wat ik nu zondag na het journaal van 12:00 uur precies aan jou laat horen, kun je hier alvast de voorpret bekijken.

1: Spinvis - Dageraadplein.
2: John Mayer - Something like Olivia.
3: Simple Minds - Let there be love.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Ryan Paris - Dolce Vita.
5: Pink Floyd - Keep talking.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Yello - Bostich.
7: Nick Drake - Hazey Jane I.
8: Minimix - Propaganda - P Machinery & Dr. Mabuse.
9: Novastar - The best is yet to come.
10: Sinéad O'Connor - Thank you for hearing me.

Leuke lijst dacht ik zo. Als je er niks van wilt missen, leg dan je oor bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan ga je zondag echt mooie, leuke, interessante en bijzondere platen horen tussen 12:00 en 13:00 uur.

Het is weer zondagavond. Dus tijd voor de 7 inch van de week. Je hoorde vanmiddag een hele dansbare 12 inch van de week van Alexis Jordan. Dit betekent dat je nog een dansje kan maken als je de wat kortere versie gaat horen als dagafsluiting van vanavond.

Heb je mijn uitzending van vanmiddag gemist of wil je het nog een keertje beluisteren? Dat kan. Luister naar de 55e aflevering van mijn Oor voor Omgeving.

Bonne nuit!

Dagafsluiting: Alexis Jordan - Happiness.

Laatst vernieuwd: 22 May 2022 om 20:49

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!