Oog voor Omgeving

Iedereen is nu wel thuis

Het is zover. De avondklok is in gang gezet. Iedereen vliegt voor 21u00 snel naar huis, want op €95,- boete zit je ook niet te wachten en waar het uiteraard om gaat, dat je de mensen om je heen niet gaat besmetten.

 

Wij zijn vandaag de deur niet uit geweest. We hadden vanmorgen nog wel even onze klusjesman op bezoek, maar Anne en ik hoefde vanavond niet te haasten om op tijd binnen te zijn.

 

Ik zie het al helemaal voor me. Iedereen die het toch probeert om na 21u00 buiten te zijn, zonder een verklaring op zak, lopen waarschijnlijk om zich heen te kijken of er ook een BOA of politieagent in de buurt is. Wel jammer dat heel veel mensen er lak aan hebben, maar hopelijk worden alle overtreders gewoon op de bon geslingerd.

 

Laten we nu met ons allen houden aan deze avondklok. Ik vind de begintijd van deze avondklok eigenlijk veel te laat. De meeste mensen zijn om 21u00 in deze tijd van het jaar wel binnen denk ik. Zo niet, dan wordt het voor velen even wennen, maar als alles goed verloopt, zijn we er over 3 weken er weer vanaf.

 

Er zit ook een flink voordeel aan deze avondklok. Iedereen is thuis, dus wil je iemand een keertje bellen om elkaar bij te praten, lukt dat gegarandeerd, want hij of zij is toch wel thuis. ;)

 

De dagafsluiting van vanavond kun je mooi als achtergrondmuziek gebruiken als je iemand over straat ziet lopen na 21u00. Het is geen gezicht, dus juist dit nummer laat het goed zien hoe ik er mijn fantasie op los laat.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: The Bangles - Walk like an Egyptian.

Laatst vernieuwd: 23 Jan 2021 om 22:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!