Oog voor Omgeving

Hondje Breezer wacht vanaf het dak op zijn privé-dansje

We beginnen deze keer vanaf het dak.  Je zou verwachten dat er duifjes op het dak zitten, maar dit keer is het Breezer die zit te wachten. Waarop? Lees het maar en je bent helemaal op de hoogte.

Even een opmerking: De aflevering die je te horen krijgt, had ik voor het overlijden van Tina Turner al klaar. Vandaar dat ik het niet over haar overlijden heb in mijn verhaal hieronder en in deze aflevering.

Nu de rest van mijn verhaal: Ik ga ook een plaat draaien die ik eigenlijk al vanaf het begin dat ik mijn Oor voor Omgeving samenstel en presenteer al wil gaan draaien. Holly Johnson heeft deze keer de eer om als 2e plaat gedraaid te worden. Faithless laat hondje Breezer weten dat hij nog niet moet vertrekken, want hij komt later nog aan bod.

Duifje Max is verbaasd dat Jimmy Somerville is vervangen door John Foster. Eigenlijk is hij daar ook wel blij mee, want hij heeft een heerlijke 12 inch van de week uit mijn platenkast getrokken waar je absoluut niet stil kan blijven zitten.

Madonna wacht net zo lang dat hondje Breezer aan de beurt is. Ja, Breezer gaat een privé dansje doen met Tina Turner. Hij heeft een prachtig concertkaartje bemachtigd en wordt daarom ook door Tina beloond, want ze gaan samen een dansje uitvoeren.

Enya waarschuwt die 2, want er komt een storm hun tegemoet vanuit Afrika. Ja, de natuur heeft echt super krachten en dat merk je ook wel door Cerrone. Die heeft namelijk een geweldige plaat uitgebracht uit het jaar 1977. Erasure gaat bowlen en The Mavericks vragen waarom zij als laatste liedje gebruikt worden in deze 108e aflevering van Oor voor Omgeving.

Een gek verhaal, maar wel een erg leuk lijstje om een uurtje van te gaan genieten.

1: Phillip Boa & The Voodooclub - Standing Blinded on the Rooftops.
2: Holly Johnson - Americanos.
3: Faithless - Don't Leave, Original EP Remix.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Bronski Beat - Hit that perfect Beat.
5: Madonna - Waiting.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Tina Turner - Private Dancer, live 15 juli 2000.
7: Enya - Storms in Africa part 2.
8: Verzoekhoekje: Cerrone - Super Nature, Full album version.
9: Erasure - 3 Strikes and You're Out.
10: The Mavericks - Tell me why?

Ga maar lekker luisteren. Leg je oor gewoon bij je radio in welke omgeving dan ook, dan schotel ik je een mooi begin van je middag voor.

Veel luisterplezier!

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 21, 28 mei 2023, aflevering 108 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 28 May 2023 om 13:34