Oog voor Omgeving

Hoe zou Mozart de muziek van tegenwoordig gevonden hebben?

Deze podcast begint met een heerlijk uurtje muziek. Het is niet echt een moment om stil te blijven zitten, want Joe Bonamassa trapt deze keer mijn uurtje af. Een heerlijk begin in ieder geval. Iggy Pop komt daarna langs met een cover. De plaat is oorspronkelijk van Depeche Mode en is door meerdere artiesten gecoverd, maar Iggy heeft er in ieder geval iets leuks van gemaakt. Level 42 laat dan via een sirene horen dat ze ook nog in 2013 heerlijke funky muziek kunnen maken. Dat is het voordeel dat ik de band al 13 keer live heb mogen bezoeken. De sirene laat je weten dat ze in ieder geval nog lekker bezig zijn.

Duifje Max zorgt weer voor een mooie 12 inch van de week. Het is een plaat die best wel ingewikkeld in elkaar zit voor wat betreft de naam. De titel van de plaat was namelijk eerst de naam van de band, dan hebben we het over het jaar 1982. De band veranderde van naam in 1983. Met  die naam kwam de band in 1984 met een album met dezelfde naam als de bandnaam dat ze nog in 1982 gebruikte. Op dit album uit 1984 staat dan weer de single met dezelfde titel als de eerste bandnaam. Dit is dan de 12 inch die Max me brengt. Als je het niet helemaal begrijpt, is het juist goed om te gaan luisteren, want ik leg je het dan allemaal uit.

Gelukkig is de plaat die na Max komt niet zo ingewikkeld. Dankzij Dire Straits gaan we vloeiend over naar een prachtig concert.

Hondje Breezer komt namelijk nu helemaal uit de USA. Ray LaMontagne heeft nog nooit een concert gegeven in Nederland. Super jammer, want hij maakt prachtige muziek met zijn unieke stem. Het is een opname uit de show van David Letterman dat in 2010 is uitgezonden. Breezer heeft het kaartje keurig bewaard en niet stiekem meegenomen. Wel stoer, want zo kan ik je deze live opname laten horen.

Dan komt er een Ier mijn studio binnen lopen. Het is Andrew Hozier-Byrne. Hij neemt iets nieuws mee. In ieder geval een lekkere plaat, althans hij hoopt dat jij het leuk vindt.

Het verzoekhoekje is ├ęcht heel bijzonder te noemen. Ja, want Wolfgang Amadeus Mozart komt gezellig buurten. Nou ja, Johan Hans Heuzel, geboren in Wenen heeft een hele aparte manier gevonden om Mozart te eren. Hoe? Laat je maar gewoon verrassen.

Je bent misschien tijdens mijn uitzending lekker aan het lunchen, maar Donna Summer is al begonnen met haar diner, waardoor Lenesha Randolph weer een apart gevoel in haar lijf heeft gekregen.

Misschien een wat ingewikkeld verhaal, maar wil je het gaan begrijpen, dan adviseer ik je om met je oor bij je speakers te gaan zitten in welke omgeving dan ook, dan vallen alle puzzelstukjes goed in elkaar.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 47, 26 november 2023, aflevering 134 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 26 Nov 2023 om 14:31