Oog voor Omgeving

Hoe laat komt hier de bus?

Zo ben je lekker druk met een toekomstig radioprogramma bezig en zo lig je met flinke verkoudheid vroeger op bed dan dat je gewend bent en ben je de dag daarop weer helemaal fris en fruitig.

 

Dit is wel zo’n beetje mijn afgelopen drie dagen. Maandag ging het allemaal erg goed. Lekker met mijn aller leukste hobby bezig geweest, maar maandagavond kreeg ik al wat last van mijn keel. Gisteren was ik helemaal brak. Snotterig en toch moest ik nog bepaalde dingen regelen die echt wel moesten gebeuren en gisteravond was ik zo lam, dat ik rond 22:15 uur of zo al naar boven ging en mijn lief alleen op de bank achter liet.

 

Ik heb goed geslapen, maar om 7:30 uur ging mijn wekkertje alweer, vanwege ik om 10:00 uur in Groningen moest zijn voor een vergadering bij Zorgbelang aan de Schweitzerlaan.

 

Toen ik op stond voelde ik me al een stuk beter dan gisteren. Wel even 1 paracetamol genomen en toen ik eenmaal in de taxi zat, voelde ik me weer helemaal de oude. Het snotteren was weg en af en toe even hoesten en dat was het wel.

 

Eenmaal weer thuis, ben ik toch nog maar even gaan liggen. Vond ik toch wel even lekker. Vanavond weer gewoon gegeten, dat lukte me gisteren nog niet, en nu ben ik nog lekker op de bank naast mijn lief dit stukje te tikken.

 

Morgen heb ik niks zakelijks gepland. Anne en ik gaan wel lekker uiteten, want we hebben nog wat te vieren dat we eigenlijk afgelopen maandag wilde gaan doen. Maandag was het namelijk precies 4 jaar geleden dat we te horen kregen dat Anne genezen was van haar keelkanker. Op 28 november 2018 kregen we dat te horen en dat was uiteraard voor ons tweetjes een gigantische opluchting en dat moet natuurlijk wel jaarlijks gevierd worden.

 

Vrijdag wordt het een klein beetje spannend. Ik ga dan voor het eerst na ruim anderhalf jaar weer eens met de bus naar Hoogkerk. Ik doe mee aan een busrit waar de omroepinstallatie wordt getest in 3 verschillende buslijnen. We beginnen dan vanuit P+R Hoogkerk naar het hoofdstation Groningen. Dan stappen we over naar de bus die naar het UMCG Noord gaat en dan gaan we naar Zernike en vanuit daar dan weer naar P+R Hoogkerk. Ik heb in het voorjaar aangekaart dat de omroepinstallatie in  bepaalde bussen gewoon uit staan. De omroepinstallatie geeft altijd aan welke bushalte de eerst volgende is, zodat mensen met minder zicht weten waar ze kunnen uitstappen. Dit heeft dus als resultaat dat we vrijdag deze sessie gaan uitvoeren. QBuzz is er bij aanwezig, maar ook mensen met verschillende handicaps. Maar voor mij wordt het wel weer wennen om met de bus te gaan reizen. Eigenlijk wel een hele goeie test op deze manier.

 

Vanwege dat ik dus met de bus ga, heb ik een geinig liedje voor je klaar staan als dagafsluiting.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Höllenboer - Busje komt zo.

Laatst vernieuwd: 30 Nov 2022 om 23:15

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!