Oog voor Omgeving

Hoe je leven moet weet je absoluut zelf wel

Hoe het allemaal in mijn hoofd zit weet ik eigenlijk niet, maar ik heb weer een leuke playlist voor je klaar staan. Mijn muziekkeuze kun je beluisteren in deze podcast tijdens mijn 160e Oor voor Omgeving.

Het begint meteen lekker stevig met een zeer aparte versie van Yello's Tied Up In Gear. We gaan dan gewoon verder met een bijzondere combinatie voor wat betreft de artiesten. Cyndi Lauper samen met Jean-Michel Jarre. Volgens mij proberen die 2 een date voor elkaar te krijgen. De telefoon speelt hier in ieder geval wel de hoofdrol. Na dit geflirt komt er een band langs die ik nog nooit in mijn Oortje heb laten horen. Het is Freur met een bijzonder leuk jasje van Doot Doot.

Duifje Max komt met iets heel bijzonders. De 12 inch vond ik met toeval in mijn verzameling en Max was ook wel verbaasd. Het gaat om League Of Lights met het fraaie Spectrometer. Deze 12 inch van de week wijkt echt wel af van wat je van Max gewend bent. Laat je daarom maar gewoon verrassen.

Na Max worden er een aantal luisteraars erg blij denk ik. Ik ga weer eens een plaat draaien van de Finse band Poets Of The Fall. Dit keer vertel ik even niet welk nummer je gaat horen. Dat maakt deze 160e aflevering toch nog een beetje spannend.

Hondje Breezer is er natuurlijk ook. Dit keer heeft hij het concertkaartje gevonden in The Royal Albert Hall te London. Op het kaartje staat de datum 25 november 2009. Ik heb de band zelf in 2005 gezien. Toen stonden ze in het voorprogramma van U2. Ik heb het over Snow Patrol en ze laten je Chasing Cars horen. Breezer is trots en blij dat het hem weer is gelukt.

Mijn muziekverzameling bevat heel veel limited editions. In dit uurtje hoor je een mooie en aparte versie van Take Me To Church gezongen door Hozier. Het is een bootleg van zeer goeie kwaliteit.

Het Verzoekhoekje is er ook weer. Dit keer een heel leuk jasje. De remix heeft de naam J-Ski Extended meegekregen. Het is van Scritti Politti met het fraaie Absolute. Blij dat ik dit verzoek toch met een ander jasje aan jou kan laten horen.

We blijven even hangen in de speciale jasjes. Dead Can Dance kwam in 1988 met The Host Of Seraphim. Hoe mooi is het nou dat ik hiervan ook weer een limited edition voor je klaar heb staan.

Ik sluit af met een splinternieuwe single van Roos Rebergen, bekend van Roosbeef. Ze doet dit niet alleen, want SunSunSun Orchestra begeleidt haar. Het gaat om de single Hoe Je Leven Moet. Dit is origineel uit 2016, maar deze uitvoering is wel heel apart. Roos gaat ook samen met dit orkest een aantal unieke locaties in Nederland af. Je hoort in mijn afsluitende babbel hierover wel wat meer. Ze komt in ieder geval ook in Groningen.

Mijn zelf bedacht lijstje zit eigenlijk wel weer goed in elkaar. Het is ook zeker aan te raden om je oor bij de speakers te leggen in een willekeurige omgeving, want dan merk je pas hoe muziek ook kan klinken in mooie, leuke, interessante en bijzondere jasjes. Laat je maar lekker verwennen in dit uurtje.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 21, 26 mei 2024, aflevering 160 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 26 May 2024 om 13:31