Oog voor Omgeving

Het wordt zondag echt spannend

Je hoort aanstaande zondag de 20e aflevering van Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat. Er zit deze keer ook weer een verhaaltje in. Het is in ieder geval zondagmiddag om 12.00 uur weer een leuk feestje op de radio. Deze keer met hele bijzondere uitvoeringen van wat oudere platen.

 

Het begint in ieder geval met een leuk nummer waar je echt vrolijk van kan worden. Je wordt er misschien wel zo vrolijk van dat je spontaan gaat dansen in de supermarkt bij je in de buurt. De meiden in de winkel willen alleen maar lol trappen, wat andere mensen weer schandalig vinden. Er liggen in ieder geval in de supermarkt lekkere dingen en dat in elke stad. Ben je eenmaal weer terug onderweg naar huis en je loopt langs een school, hoor je de kinderen wel een heel apart liedje zingen. Als ze niet uitkijken, kunnen ze ook nog op een brandstapel terecht komen, net als Jeanne d’Arc. Je kunt hun altijd nog proberen te redden, en als het gelukt is, vind je het niet nodig om dan als held uit de strijd te komen. Daarna volgt er een prachtige stilte waar je volop van kan gaan genieten en je denkt bij je zelf, zo is het leven nu eenmaal en je gaat daarna heerlijk slapen met een zeer tevreden gevoel.

 

Duifje Max is er helemaal van onder de indruk dat hij een geweldige remix heeft gevonden dat uit 2021 komt en dat die nu juist de 12 inch van de week is geworden. Hondje Breezer zorgt er voor dat de kinderen op school een prachtig live-optreden kunnen bijwonen, want het concertkaartje ligt dankzij Breezer voor hun klaar.

 

Misschien een wat ingewikkeld verhaal, maar de oplossing van dit raadsel vind je hieronder.

 

1. Mental as Enything - Live it up.

2. Mavericks - Dance the night away.

3. Cindy Lauper - Girls just want to have fun, Extended version.

4. Duifje Max met de 12 inch van de week: Talk Talk - Such a shame, 2021 remix.

5. Jean-Michel Jarre - Tasty City.

6. Hondje Breezer met het concertkaartje: Pink Floyd - Another brick in the wall.

7. Orchestral Manoeuvres in the Dark - Maid of Orleans, Moreno J remix.

8. Johnny hates Jazz - I don’t want to be a hero, 12 inch version.

9. Depeche Mode - Enjoy the Silence, Harmonium version.

10. Amy McDonald - This is the life, Akoestische versie.

11. Eva de Roovere - Fantastig toch, Akoestische versie.

 

Wil je dit allemaal niet missen, leg je oor dan zondag vanaf 12.00 uur bij je computer, smartphone, tablet of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan begint je middag tenminste met leuke en verrassende muziek.

 

De dagafsluiting is deze keer een plaat die ook in de lijst hierboven staat, alleen hoor je vanavond de originele uit 1981 en die blijft uiteraard ook ontzettend mooi.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Maid of Orleans.

Laatst vernieuwd: 14 Sep 2021 om 21:39

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!