Oog voor Omgeving

Het wordt erg spannend en geheimzinnig

Volgende week zondag gaan we op zoek naar iets, waar je maar geen grip op kunt krijgen. Aan de muziek ligt het absoluut niet, want bij Oor voor Omgeving hoor je zondag een hele bijzondere lijst aan interessante muziek en dat allemaal bij Radio Duivenstraat.

 

Je hebt het de laatste tijd zo druk gehad, dat je maar even naar een rivier loopt om tot rust te komen. Dan blijkt het daar nogal glad te zijn, dat je uit glijd. Zo belandt je met je hoofd in de sneeuw. Je roept gelijk: In hemels naam, waarom ik? Ben je eenmaal weer verder gelopen, hoor je allemaal geweerschoten aan de rand van de rivier. Het is flink mis op het vaste land. Dan word je geroepen door een bijzondere vrouw. Zij zegt tegen jou dat ze je die nacht echt nodig hebt en ze nodigt je uit bij haar thuis. Je roept dan halverwege die avond dat jij haar zeker wel wilt helpen en ondersteunen. Dit kwam bij haar binnen als een mokerslag en ze zet spontaan een dansplaat op. De muziek helpt haar goed om de ellende te vergeten. Alleen hoe ze het moet vertellen aan de stad? Ja, geen idee. Normaal is dat niet zo erg, maar de vrouw waar ik het over heb, is burgermeester en dan opeens deze ontstane situatie, tja, zeg het maar. Ach. Met een grote glimlach loopt ze naar buiten en doet of er niks gebeurd is.

 

Het verhaal wordt pas echt duidelijk door het doornemen van de lijst van platen die hieronder vermeld staan, die ik volgende week zondag ga draaien.

 

1: Doug Segers - Going to the river.

2: Asgeir - Head in the snow.

3: U2 - In the name of the Father.

4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Frankie goes to Hollywood - Warriors of the Wasteland.

5: INXS - Need you tonight.

6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Eva de Roovere - Mijn huis.

7: Peter Gabriel - Sledgehammer.

8: Shannon - Let the music play.

9: Boudewijn de Groot - Hoe moet ik het de stad vertellen?

10: Gnarls Barkley - Smiley faces.

 

Snap je het al een beetje. In ieder geval kun je tenminste volgende week zondag genieten van deze platen. Leg daarom je oor bij je computer, tablet, smartphone of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan hoef je niks te missen van dit spannende verhaal.

 

Zoals elke zondagavond draai ik de 7 inch van de week. Alleen dat ligt deze keer net iets anders. Ik draaide vanmiddag Talk Talk met Happiness is easy, alleen daar is alleen een albumversie van verkrijgbaar, dus vandaar deze keer geen 7 inch, maar de officiële album versie dat op het album ‘Colour of spring’ staat.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Talk Talk - Happiness is easy, album versie.

Laatst vernieuwd: 23 Jan 2022 om 21:41

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!