Oog voor Omgeving

Het wordt een spannend, regionaal en verrassend feestje

Twee platen met elk een mooi dialect, een splinternieuwe remix van een plaat uit de jaren 80, er komt zelfs een Spanjaard voorbij. Dit alles en nog veel meer hoor je bij Bert Zwart Podcast in mijn 93e Oor voor Omgeving.

Het begin is wel gek, want een heel gezin overleefd de eerste plaat niet. Na een hele lange reis, is het niet gelukt om heelhuids aan te komen. Je zou zeggen dat je het helemaal alleen zou kunnen doen, maar eenmaal vlakbij de stad, merk je opeens dat er iets mist. Het heeft iets met een elektriciteitscentrale te maken.

Duifje Max vond een hele mooie 12 inch in mijn platenkast. Eentje dat 3 weken geleden pas in mijn verzameling is beland. De 12 inch van de week is namelijk uitgebracht op 19 januari van dit jaar en het origineel is uit 1986. Ik vond de single toen al mooi, maar Max zorgt ervoor dat het in mijn uurtje terecht komt.

Hondje Breezer had geduld om op zijn beurt te wachten. Hij brengt me net op tijd het concertkaartje. Dit keer van een band die ik in mijn programma nog nooit live heb laten horen. Daarom is Breezer deze keer ook extra trots dat hij me dit kaartje heeft gegeven.

Op een extreme manier laat ik je een hele leuke Minimix horen van Ben Liebrand. Zijn megamix van Duran Duran. IK kondigde het 22 januari al aan, en nu is het dan zover. Het is er eentje die ruim 11 minuten duurt. Dus voor de Duran Duran fans, een super leuk feestje.

Na deze mix komt er een hele speciale plaat voorbij. Het is een demo en Bronski Beat heeft deze keer Jimmy Somerville thuisgelaten. Een instrumentaaltje dus.

Als laatste ga ik een artiest draaien die je bij mij niet zo snel verwacht denk ik. Ik heb hem live bezocht op 12 augustus 1988 in een stierenvecht-arena in de stad Benidorm. Ik was daar op vakantie en hij kwam daar met toeval even een concertje geven. Daarom vind ik het wel leuk om eens wat van hem te gaan draaien.

Het klinkt allemaal wat geheimzinnig misschien, maar hier is de oplossing.

1: Drs. P - Dodenrit.
2: Daniel Lohues - Allennig Moe j T Ok Kunnen.
3: Arno Van der Heyden - De Vief.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Europe - The Final Countdown, 2023 remix.
5: Passenger - Patient Love.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: Thomson Twins - Love on your side.
7: Moby - Extreme Ways.
8: Minimix: Duran Duran Megamix.
9: Bronski Beat - Up and Down, Demo instrumental.
10: Julio Iglesias - Ae, Ao.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 6, 12 februari 2023, aflevering 93 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 16:01