Oog voor Omgeving

Het wordt een rap uurtje

De 96e aflevering van Oor voor Omgeving wordt wel iets anders dan dat je gewend bent. Na de opening begint er een heel leuk uurtje. Dit alles bij Bert Zwart Podcast.

Hoe bijzonder kan het zijn. Fat Boys en Beach Boys in 1 plaat. Dit swingt echt wel en de rap van Fat Boys is super aanstekelijk. Elton John zet ons dan weer keurig op onze voetjes en brengt ons naar Depeche Mode met hun aller nieuwste single, uiteraard in een prachtig afwijkend jasje.

Duifje Max haalt een hele leuke 12 inch uit mijn platenkast. Eentje die is uitgebracht op 4 juli 1988. Het is van Kim Wilde. Het dansen kan dan gewoon doorgaan, want The Orb komt met wel een hele bijzondere en aparte uitvoering van een plaat dat in 2013 is uitgebracht.

Hondje Breezer is super trots. Hij brengt een concertkaartje mee van U2. De concertregistratie mag ik wel de allermooiste van de band noemen. Jeetje, wat kan muziek dan toch mooi zijn. De plaat is uit 1987, maar de uitvoering die je live gaat beluisteren is uit 1992.

De rust komt dan écht even terug, want Vangelis laat zich even van zich horen. Alleen daarna schrik je wel wakker door Nina Hagen. Ben Liebrand heeft een juweeltje afgeleverd van de Minimix in mijn studio, zodat Nina goed wordt gepresenteerd.

Dan komen er weer 2 rap-platen voorbij. Zelfs Sinéad O’Connor is tegenwoordig aan het rappen en ik sluit af met een Nederlandse groep rappers waar veel mensen toch wel van houden. Ach, De jeugd van tegenwoordig weet wel waar ik het over heb..

Nieuwsgierig? Hier het lijstje waar je volop van kan gaan genieten.

1: Fat Boys & Beach Boys - Wipe Out.
2: Elton John - Amazes me.
3: Depeche Mode - Ghosts Again, Remix.
4: Duifje Max met de 12 inch van de week: Kim Wilde - You came, US Remix.
5: The Orb - Congo, Instrumental version.
6: Hondje Breezer met zijn concertkaartje: U2 - Running to stand still, Live at Rose Bowl 1992.
7: Vangelis - Chung Kuo.
8: Minimix: Nina Hagen - New York, New York.
9: Sinéad O’Connor - Famine.
10: De Jeugd Van Tegenwoordig - Get Spanish, Seymour Bits' Spaans Benauwd Remix.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 9, 5 maart 2023, aflevering 96 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 21-03-2023 om 16:25