Oog voor Omgeving

Het wordt een exclusief muzikaal uurtje

Nu ben je het wel van me gewend, maar in deze leuke podcast hoor je muziek voorbij komen die je zeker nooit tot zelden hoort. Dit allemaal bij mijn 125e Oor voor Omgeving.

Het begint al met een leuke Minimix van Ben Liebrand. Fun Fun en Peter Brown spelen hierin de hoofdrol. Echt lekkere muziek in het begin van de middag. Daarna neemt Eurythmics het stokje van Ben over. Een plaat van het album 1984 For The Love of Big Brother Soundtrack. Er is al een hele beroemde single van deze plaat uitgekomen, maar ik ga dus een hele andere plaat draaien. Je hebt het vast nog nooit op de radio gehoord. Vanaf vanmiddag dus wel.

Wat deze aflevering zo apart maakt,, is de demo versie die ik ga draaien van Tesla Girls van Orchestral Manoeuvres in the Dark. Ja, een bijzondere limited edition. Dat is het voordeel dat ik vroeger heel veel internationale platenbeurzen bezocht, waardoor ik dit soort exclusief materiaal aan jou kan laten horen.

Duifje Max heeft weer eens een prachtige 12 inch van de week uitgezocht. Donna Summer met als producer Giorgio Moroder. Het is er eentje uit 1992 en in het begin van deze 12 inch zou je denken dat ik I Feel Love ga draaien, maar dat is dus niet zo. Welke Max heeft uitgezocht hoor je vanzelf wel. Het is in ieder geval een heerlijke dansplaat.

Depeche Mode kwam op 24 maart met hun nieuwste album. Daar ga ik weer eens een track van draaien. Zo blijven we ook even in de UK. Hondje Breezer heeft namelijk een live optreden van Duran Duran te pakken gekregen. Ik heb de band zelf op 31 mei 2005 gezien, daarom ben ik extra gelukkig met deze liveregistratie.

Het grappige is dat ik ook wel eens een gewone single kan draaien. Haha. Dit keer van Spice Girls. Die kwam ik tegen op de verzamelaar Q-Music Top 1000. Deze plaat past wel mooi in dit uurtje.

Het verzoekhoekje heeft weer een exclusieve lading. Een plaat officieel uitgebracht op 7 februari 1978 en het is van de Bee Gees. Alleen ik draai hiervan een 12 inch dat dit jaar is uitgebracht. Dus een oude plaat in een splinternieuw jasje. Welke plaat, dat blijft nog even een verrassing.

Deze aflevering heeft ook iets feestelijks. Het is natuurlijk niet voor niks de 125e aflevering. Daarom komt Jules Gaia met de plaat Jubilation. Daarna is het tijd voor Pet Shop Boys en The Stranglers.

Dus er komen 11 platen voorbij in dit uurtje. Dit wil je vast niet missen. Leg daarom je oor bij je radio in een willekeurige omgeving, dan weet je zeker dat je mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek gaat horen.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 38, 24 september 2023, aflevering 125 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 24 Sep 2023 om 13:24