Oog voor Omgeving

Het wordt echt een beestenboel met een natuurkundig tintje

Het wordt zondag tussen 12.00 en 13.00 uur een beetje apart uurtje. Je krijgt zelfs een beetje natuurkunde voorgeschoteld, maar dan wel met een fraai muzikaal tintje. Dit in de 143e Oor voor Omgeving bij de kleinste en kleurrijkste omroep van Hilversum, Radio Duivenstraat.

Als je teveel wijn drinkt, krijg je kennelijk allemaal rare beestjes te zien. Ze komen dan overal vandaan. Deze wijze les krijg je van Ronnie & De Ronnies. Roosbeef vult het nog even lekker aan door hierover ook nog een heel mooi liedje te laten horen. Dus 2 Nederlandstalige platen in het begin. Alleen Elbow Bones and the Racketeers reizen meteen naar New York om daar eens de nacht te gaan ontdekken.

Duifje Max komt écht met een splinternieuwe 12 inch. Het is namelijk uitgebracht op 2 januari van dit jaar, alleen is de plaat zelf uit 1982. Patrick Cowley en Silvester zijn hiervoor verantwoordelijk. Max heeft in ieder geval een heerlijke 12 inch van de week uit mijn platenkast getrokken.

Black Audio Dynamite komt dan nu echt met een natuurkundige plaat. Albert Einstein komt hiervoor speciaal even in mijn studio om uit te leggen hoe je iets met energie en massa kunt uitrekenen met een speciale formule.

Hondje Breezer is weer eens in Ahoy Rotterdam geweest. In 2012 trad John Miles op tijdens Night of the Promps en Breezer heeft een geweldig mooie opname gevonden van het bekende en prachtige nummer Music. Echt wel een kippenvel momentje.

Dan maakt Paul Young ons even weer goed wakker. Een heerlijk ruige plaat. Jaja, ook nog een 12 inch ook. Ik wou deze plaat al eerder aan je laten horen en nu is het dan eindelijk zover.

Het is altijd leuk om een verzoekje binnen te krijgen. Het Verzoekhoekje is er dus ook weer in dit uurtje. Dit keer van de band ABC. Er werd gevraagd om de Extended version. Die ga ik dan ook uiteraard draaien. De single komt trouwens uit 1987.

Mulehead gaat dan een rustige plaat laten horen. Het is Frankie Lee en daarna sluit UB40 dit uurtje af samen met Chrissie Hunde. Ze bezorgen je wel wat laat een ontbijtje op bed, maar de muziek die je in dit uurtje gaat horen is ook om te smullen, althans als jij je oor zondag tussen 12.00 en 13.00 uur bij je radio legt in een willekeurige omgeving en hebt afgestemd op Radio Duivenstraat.

Het is nu zondagavond. Hondje Breezer is wat moe, daarom komt hij nu met de studioversie van de concertregistratie die hij me bracht, zodat ik het vanmiddag als 6e plaat aan jou kon laten horen. Je hoorde Kraftwerk, Tour de France. Dit dankzij de stoere Breezer.

Laatst vernieuwd: 21 Jan 2024 om 19:03

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!