Oog voor Omgeving

Het wordt deels een Scandinavisch uurtje

Noorwegen, Finland, Zweden en IJsland. Hier komen altijd mooie, leuke, interessante en bijzondere muziek vandaan. Het bewijs kun je zondag tussen 12.00 en 13.00 uur wel horen tijdens de 164e Oor voor Omgeving bij Radio Duivenstraat.

We beginnen met de Noorse zangeres Aurora. Ze was afgelopen zaterdag, 15 juni, 28 jaar geworden. Zij verdient daarom wel even extra aandacht, vandaar dat ik The Seed ga draaien als begin. We blijven daarna nog lekker in het noorden van Europa, IJsland om precies te zijn. Asgeir mag absoluut niet ontbreken in dit deels Scandinavisch uurtje. Daarna gaan we met onze handen dansen. De handjive. Dit keer onder begeleiding van Johnny Rivers. Het origineel is uit 1958, maar het is heel veel gecoverd en de versie die je deze middag gaat horen is uit 1974.

Duifje Max vliegt naar mijn platenkast en haalt een 12 inch uit mijn verzameling dat ook echt uit Noorwegen komt. Het is dus een vinyl geïmporteerd uit Noorwegen. Het is van A-Ha, alleen verklap ik nog niet welke 12 inch Max nu aan me heeft gegeven. Het is een lekkere 12 inch van de week.

Het is altijd een verrassing waar Ray LaMontagne mee komt. Dit keer komt hij met Devil's In The Jukebox, uitgebracht in 2010. Ik ontdekte Ray tijdens een concertbezoek. Niet van hem zelf, maar tijdens een leuk gesprek tijdens het wachten. Altijd boeiend zulke gesprekjes.

Hondje Breezer heeft een concertkaartje gevonden bij het Engelse Wembley van een band uit Finland, Nightwish om precies te zijn. De Nederlandse Floor Jansen doet lekker mee, dus lekker internationaal. Dit allemaal dankzij mijn vriendje Breezer.

Breezer raakt ook een beetje in de war. Een bijzondere uitvoering van It Must Have Been Love uitgevoerd door de Zweedse band Roxette. Het begint namelijk eerst met een live stuk om dan vervolgens vloeiend naar een unieke studioversie te gaan. Echt een prachtig jasje.

Ik draaide in mijn vorige aflevering al een plaat van Soft Cell. Hierdoor kreeg ik meteen een verzoekje binnen om nog eens wat van deze Engelse band te gaan draaien. Het Verzoekhoekje is dus weer lekker gevuld. De plaat die ik ga draaien heet Say Hello, Wave Goodbye en het is een apart jasje geworden. Het duurt ruim 8 minuten.

Onlangs ontdekte ik de band Tunng. In 2018 kwam deze band met een album waarop het geinige nummer Dark Heart staat, dat ik speciaal voor jou ga draaien. Ik sluit af met een hele bekende plaat van Matt Bianco. De single is erg fijn om te horen, maar ik ga dit keer de album versie draaien. Ook echt wel het beluisteren waard.

10 platen waar je absoluut van gaat genieten. De jasjes zitten allemaal even lekker, dus ik adviseer je om na het journaal van 12.00 uur je oor bij de radio te leggen in welke omgeving dan ook, dan ben je om 13.00 uur weer helemaal bijgepraat.

Het is nu zondagavond. Duifje Max is wat moe, daarom komt hij nu met de wat kleinere en kortere 7 inch van de week. Zoals elke zondag laat ik je de  single-versie horen van de geweldig mooie 12 inch van de week die je vanmiddag ook weer langs hoorde komen als vierde plaat in mijn uitzending. Ik draaide Sigue Sigue Sputnik, Boom Boom Satelite. Dit dankzij de stoere Max.

Laatst vernieuwd: 16 Jun 2024 om 21:20

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!