Oog voor Omgeving

Het werkt allemaal erg fijn en goed

Zoals jullie vanmiddag hebben kunnen lezen, heb ik vandaag mijn eerste proefuitzending opgenomen. Dit ging onverwacht erg goed. Daar ben ik heel erg blij mee, want nu weet ik zeker dat het me het gaat lukken om een leuk radioprogramma voor jullie te gaan maken.

 

Vanavond ben ik met de jingles bezig geweest. Twee stuks. Dit ging ook erg goed. Kennelijk heb ik het in de vingers om bepaalde geluidsfragmenten goed en scherp te fragmenteren. Dus net dat ene stukje uit een bestaand liedje opnemen en dan gebruiken als een soort sample. Dit kan ik dan toevoegen aan de knoppen waarmee je korte geluidsfragmenten kan laten horen op de Rode Caster. Tik ik dan op zo’n knop, speelt de Rode Caster de sample af. Mijn fragmentjes die ik vanavond heb gemaakt, moeten wel even worden geplaatst onder die knoppen. Of ik dat als slechtziende zelf kan doen, moet ik nog even nakijken. Ik begin in ieder geval al lekker met dit soort samples.

 

Ik had nooit verwacht dat ik het al zo snel onder de knie zou krijgen. Nu is het allemaal nog wel goed geconcentreerd bezig zijn, maar mezelf kennende, moet dit straks echt een erg leuk en niet te ingewikkeld klusje zijn.

 

Het is zo ontzettend leuk werk, dat ik blij ben dat ik de Rode Caster Pro heb aangeschaft. Kennelijk zit het in mijn bloed om zo met de muziek bezig te kunnen zijn. Goed materiaal is het halve werk.

 

Het leuke is ook nog dat ik zelf mixen kan maken van meerdere platen. Dat vond ik vroeger al erg leuk, en nu kan ik het allemaal zelf gaan doen. Ik heb een goed muzikaal gehoor, dus ga ik dat ook eens uitproberen.

 

Ik heb nu een dagafsluiting die met radiogolven te maken heeft. Een oudje. Past precies goed in mijn radioprogramma. Vandaar dat ik jullie dit nummer vanavond laat horen.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Orchestral Manoeuvres in the Dark - Radio Waves.

Laatst vernieuwd: 11 Apr 2021 om 22:15

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!