Het vinden van een biertje was niet moeilijk

Weissenbier, Groene hopbier, Bokbier en de M10. Deze biertjes hebben we vanmiddag geproefd bij bierbrouwerij Maallust in Veenhuizen.

 

Oogvereniging Groningen-Drenthe organiseerde een rondleiding bij Kaaslust en Maallust. Dit was wel een beleving. Anne en ik hadden al eens een rondleiding door Kaaslust gehad, maar dat maakte ons niet uit, want het proeven van de kazen is natuurlijk nooit verkeerd. Het bezoeken van Maallust hebben we ook al eens gedaan, maar we hebben nog nooit met een rondleiding mee gelopen.

 

Het alles begon vanaf ons huis per taxi naar de Hoofdweg 140 te Veenhuizen. Het adres waar Kaaslust gevestigd is. We waren er om 13:00 uur en het alles zou beginnen om 13:15 uur. Dus perfect op tijd. Het was even zoeken, maar we liepen eerst naar Piepers & Paupers. Dat was niet echt de bedoeling, want we zouden bij Kaaslust beginnen met de rondleiding, dus gingen we ook maar direct weer naar buiten. Anne en ik vertelden wel tegen de eigenaar van Piepers & Paupers, dat we na het alles lekker bij hun gaan eten.

 

Eenmaal buiten, kwam Kristian op ons af. De man die deze dag voor de Oogvereniging had georganiseerd. Er was nog een bus onderweg van Groningen naar Veenhuizen en nadat Kristian had gebeld naar Geert, de voorzitter van Groningen, hoorde hij dat de bus over een kwartiertje zou arriveren. Dit duurde toch iets langer, dus wij eerst maar bij Maallust naar binnen om warm te worden.

 

Maar goed, even later was de groep er dan en kregen we een spreekbeurt over Kaaslust. We kregen dus geen rondleiding. De dame die de rondleiding zou doen, vond het lastig om met een stel slechtzienden en blinden door het alles heen te lopen. Dat vonden we wel jammer, maar ook wel gek. Anne en ik hebben 2 jaar geleden wel een echte rondleiding gehad waar je ook veel gebruiksvoorwerpen kon voelen die gebruikt worden tijdens het kaasmaken.

 

Deze spreekbeurt duurde ruim een uur. Uiteraard 7 kazen geproefd, die allemaal erg lekker waren, en dat zeg ik als niet echte kaasliefhebber, en na het proeven, gingen we naar de bierbrouwerij.

 

Dit was reuze leuk. We hebben 4 bieren geproefd. Wees gerust, in kleine glaasjes. Ik ken het bier van Maallust goed, en ook deze proeverij was ook heerlijk. De M10 is een bier gebrouwen toen Maallust 10 jaar bestond. Dat was dus vorig jaar. De M staat voor Maallust en de 10 om het percentage alcohol en natuurlijk de 10 jaar. De man kon leuk vertellen over het maken van de bieren. Er wordt geen pils gebrouwen. Alleen maar bier.

 

Wat ik de lekkerste Maallust vind? Geen idee. Ik vind ze allemaal even lekker. De M10 is echt nieuw, maar ook heerlijk voor een koude winteravond. Je doet er dan wel een avond over om het flesje leeg te krijgen, vanwege die 10% alcohol, maar dan heb ik ook een geslaagde avond met een mooie dame naast me. Na dit alles hebben Anne en ik een 5-pack gekocht met verschillende soorten Maallust en 2 flesjes M10, die niet in de 5-pack zitten.

 

Daarna gingen we lekker eten bij Piepers & Paupers. Dat zit in de molen op het terrein van Kaas- en Maallust. Anne en ik gingen er alleen naar toe. De rest van de groep ging weer per bus naar Groningen. Anne en ik hebben heerlijk gegeten. Ik had er nog een heerlijk bokbiertje Maallust bij en rond 17:15 uur was onze taxi er helaas alweer om ons naar huis te brengen.

 

Een geslaagd dagje. Mooi weer gelukkig. Het zonnetje scheen. De temperatuur viel ons ook wel mee. Het was 2 graden boven nul, maar waarschijnlijk door de biertjes, wordt je vanzelf wel warm. Haha.

 

Ik vertelde al dat Maallust geen pils brouwt. Daarom kom ik met een liedje, waar er naar een pils wordt gezocht.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Normaal - Moeke woar is mien pils.

Laatst vernieuwd: 19-11-2022 om 23:30

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!