Oog voor Omgeving

Het vervaagt naar grijs

Voordat ik dit verhaaltje schreef, was ik een liedje aan het uitzoeken wat passend zou moeten zijn bij dit verhaal. Ik wist nog niet waar ik het over zou hebben, dat bedenk ik me altijd tijdens het zoeken van de muziek.

 

Zojuist was ik wat aan het experimenteren met het zien. Mijn linker oog is een lui-oog. Dat betekent dat dit oog niet gewend is om actief te kijken. Mijn rechter oog is degene die eigenlijk alles moet waarnemen, waar ik wat mee kan beginnen. Ik zie daardoor ook geen diepte.

 

Nu is mijn zicht in totaal iets van 4%. Dat is niet veel. Per oog ligt het anders. Mijn linker oog heeft een zicht waar je absoluut niks meer mee kan. Minder dan 1%. Mijn rechter oog is dominant en dus 4%.

 

Ik bedekte zojuist mijn rechter oog. Puur om te checken hoeveel ik nog kan zien met mijn linker oog. Nou, dat is waardeloos te noemen. Er staat recht tegen over mij, aan de andere kant van de kamer, een lamp. Die geeft aardig wat licht, maar dek ik mijn rechter oog af, dan zie ik amper tot niet diezelfde lamp.

 

Ik weet natuurlijk al een hele tijd dat mijn linker oog er voor spek en bonen bij hangt, maar dat ik er op dit moment zo weinig mee kan zien, is wel even slikken. Ik ben het gewend, en dek ik mijn rechter oog niet af, dan kan ik me prima redden met die 4% die mijn rechter oog me gunt te zien.

 

Het zien met mijn linker oog vervaagt redelijk snel. Kleuren herkennen wordt voor mij ook al lastig. Ook met mijn rechter oog gaat het kleuren herkennen ook steeds lastiger, maar links is het helemaal flut.

 

Zo kom ik toch op een toepasselijke dagafsluiting. De synthesizerfreaks kennen dit nummer maar al te goed. Het is een oudje, maar voor mij wel zo toepasselijk na de test van vanavond.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Visage - Fade to grey.

Laatst vernieuwd: 26 Feb 2021 om 23:18

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!