Oog voor Omgeving

Het vervaagt bijna naar grijs

Het ligt er maar aan hoe je het alles bekijkt. De regels omtrent Corona zijn niet verscherpt, maar wil je naar Duitsland, wat kennelijk sinds vandaag een code geel-land is geworden, kun je met een Corona-test afreizen naar Duitsland. Er zijn echter 2 tests beschikbaar. De PCR-test en de AntiGeenTest. Bij die eerste is het 48 uur geldig, en bij die tweede 24 uur. Alleen zou die PCR langer kunnen gaan duren omtrent de uitslag van de test. Dat kan wel eens 30 uur duren. Dan zou je denken dat we die 24 uur-test maar moeten doen, maar dan moet er net plek zijn om je 24 uur voor de reis te gaan laten testen.

 

Anne belde vanmiddag onder andere het RIVM en de GGD. Als je die hebt gebeld, wordt het je nog niet echt duidelijk. Daar komt ook nog bij dat sommige Callcenter-medewerkers nauwelijks te verstaan zijn. Weten ze ook niet alle vragen goed te beantwoorden en moeten we maar hopen dat we donderdag of vrijdag getest kunnen worden.

 

Nu hoorde ik al eerder dat men 5 dagen in quarantaine moet en na die vijfde dag de Coronatest moet gaan doen, alvorens je mag reizen naar Duitsland. Dat las ik dit weekend. Alleen hoorde Anne vanmiddag dat dit niet nodig is, althans die 5 dagen quarantaine. Dat hoorde ze van het RIVM, en vanmiddag tijdens de persconferentie hoorde ik dat het wel weer moet. Dus schiet mij maar lek.

 

We gaan gewoon naar Duitsland. Uiteraard als de test negatief is. Die quarantaine geloven we wel en Anne en ik gaan er gewoon vanuit dat het allemaal gaat lukken. We kijken er echt naar uit om naar Fons en Manuela te gaan dit weekend.

 

Omdat het allemaal zo vaag is. Dat het RIVM en de GGD elkaar tegenspreken en dat je op den duur hier wel grijze haren van kunt krijgen, heb ik eigenlijk wel een toepasselijke dagafsluiting gevonden.

 

Gute Nacht!

 

Dagafsluiting: Visage - Fade to Grey - Extended version.

Laatst vernieuwd: 26 Jul 2021 om 21:53

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!