Oog voor Omgeving

Het telt overal mee

Een uurtje om weer van te genieten. In deze podcast hoor je de 129e aflevering van Oor voor Omgeving.

De Minimix van Ben Liebrand is weer om te snoepen. Kate Bush speelt hierin de hoofdrol met een geweldig mooi nummer, erg fraai door Ben in elkaar gemixt. Hier blijft het niet bij, want ik ga een zeer exclusieve plaat draaien van Art of Noise. De single is wereldberoemd, maar de versie die ik voor je ga draaien is wel heel bijzonder. Het was voor mij in ieder geval flink zoeken om deze versie te scoren. Een verzameling is pas compleet als alles mee telt. Dit laat Depeche Mode je wel weten, ook weer in een bijzonder jasje.

Duifje Max bekeek eens goed mijn platenkast en vond een verrassende 12 inch van Fleetwood Mac. De single is uit 1987 en staat op het album Tango In The Night en ik kan je zeggen dat ik erg blij ben met de keuze die Max gedaan heeft. Toen de single uit was, kon je de 12 inch overal wel vinden, maar tegenwoordig is het niet meer verkrijgbaar, dus een terechte 12 inch van de week.

Na Max komt The Alan Parsons Project met een plaat uit 1976. Dus we vliegen even kort naar de jaren 70. Het album Tales Of Mystery And Imagination speelt hierin een grote rol. Een geweldige plaat. Daarom wil ik je hiervan 1 van de tracks laten horen.

Hondje Breezer heeft het ook weer mooi voor elkaar. Kraftwerk uit Düsseldorf gaf in 2005 een spetterende show en dat is vastgelegd op het album Minimum Maximum. Het gaat in ieder geval over The Man Machine. Breezer staat dan vast te kwispelen met dit leuke concertkaartje. We blijven daarna nog even in de experimentele muziek. Wat een toeval, een artiest ook uit Duitsland, Spitzer om precies te zijn.

Het verzoekhoekje is wellicht wel te verwachten. Ik draai de laatste paar keer al wat tracks van de soundtrack 1984 For The Love Of Big Brohter van Eurythmics. Er werd via Messenger me gevraagd om de meest bekende single te gaan draaien van dit album. Het is me gelukt om dit verzoekje te vinden en ik trok daarom de 12 inch uit mijn platenkast.

Dido gaat daarna wapperen met een witte vlag en Yello zoekt hun ziel op het ijs. Ja, de laatste twee platen maken deze aflevering gelukkig tot een compleet uurtje.

In ieder geval ga je 10 mooie, leuke, interessante en bijzondere platen horen. Leg dan wel je oor bij je speakers in een willekeurige omgeving, dan snap je het verhaal hierboven tenminste goed. Het zijn in ieder geval allemaal pareltjes uit mijn eigen muziekverzameling.

Dit alles is te beluisteren via: Podcast week 42, 22 oktober 2023, aflevering 129 van Oor voor Omgeving.

Laatst vernieuwd: 22 Oct 2023 om 13:21