Het Smurfenlied met een vurig tintje

Vanmorgen stond ik vroeg op. Om 7:30 uur ging mijn wekker op de iPhone brullen en ik ging er ook direct af, want om 8:45 uur werd ik opgehaald om naar het gemeentehuis van Leek te gaan om een vergadering bij te wonen met 2 heren van de gemeente Westerkwartier en een deel van het Platform Toegankelijk Westerkwartier.

 

Het ging over de bushalte in het centrum van Marum. De huidige bushalte is momenteel slecht toegankelijk voor mensen met een handicap, en daarom hadden we dit gesprek gepland. Ik ben nog niet officieel lid van het Platform, maar de groep van Marum vroeg mij, vanwege mijn expertise omtrent slechtzienden en blinden. Het gesprek verliep erg goed en er zijn ook mooie afspraken gemaakt.

 

Ik gaf aan de groep Marum aan, dat ik me weer ga aanmelden bij het Platform Toegankelijk Westerkwartier, maar dan voor het gebied Marum. In die groep zit er niemand met een visuele beperking, dus vond ik het handig om me bij deze regio aan te melden. Ik heb zojuist ook een mail gestuurd naar het secretariaat van het Platform om me definitief aan te melden en dat ik vanaf januari beschikbaar ben.

 

Het overleg van vanmorgen duurde tot 11:00 uur en toen ik eenmaal weer thuis was gebracht, kwam om 13:00 uur onze huishoudelijke hulp. Dat was gezellig en ons huis is weer lekker schoon. Het was natuurlijk geen bende, maar het is altijd lekker om zo’n vrijdagmiddag een lekker schoon huis te hebben. We hebben ook een hele goeie hulp. Ze is zeer precies en ze is ook lekker snel met het alles.

 

Rond 16:15 uur gingen Anne en ik naar het centrum van Leek. Ik wilde een nieuwe broek scoren en daar ben ik ook goed in geslaagd. Bij de Heren van Leek was ik binnen 5 minuten er al uit. Ik vond meteen een hele mooie spijkerbroek. Ik weet niet hoe de verkoopster het weet, maar ze pakte de eerste broek uit het rek en ik vond het meteen mooi en het was ook meteen de perfecte maat. Kennelijk zien ze meteen welke smaak en maat ik heb. Heel bijzonder.

 

Daarna gingen Anne en ik naar Vandaag om heerlijk te genieten van een borrel en een diner. We ontvluchtte het Sint Maarten, want daar hadden we even geen trek in. We hebben er van 17:00 tot 19:45 uur gezeten. Eerst een heerlijk biertje gedronken, daarna wat warme broodjes gegeten en daarna een wijntje met een geweldig lekker diner. Het was super knus en gezellig en gelukkig was het ook niet super druk.

 

Eenmaal thuis paste ik mijn nieuwe broek en het zit als gegoten. Anne heeft het even goed geïnspecteerd en ik mag over straat met die nieuwe broek.;)

 

Nu zit ik wel een klein beetje vermoeid op de bank. Een geweldig leuke en volle dag achter de rug en dit weekend gaan we het lekker rustig aan doen. Even lekker niks gepland.

 

Ik las vanmiddag dat Pierre Kartner afgelopen dinsdag is overleden op 87 jarige leeftijd. Ik ben nooit een fan van hem geweest, maar ik respecteer wel zijn werk. Hij heeft toch veel betekend voor de Nederlandstalige muziek. Het kleine café aan de haven. Het Smurfenlied en niet te vergeten alle liedjes die hij voor anderen had geschreven.

 

Nu las ik vanmiddag dit nieuws op de NOS-site en ik vond dat bericht veel te kort. Schandalig dat de NOS het er mee af doet of hij niet veel voor stelde. Het leek erop of dat de NOS jaren achter loopt wat Kartner allemaal heeft gepresteerd. Een veel te kort bericht over een toch wel belangrijke producer in de Nederlandstalige muziekscene.

 

Daarom kom ik met een plaat die ik ooit eens als beginplaat heb gekozen in mijn radioprogramma. Het Smurfenlied met een vurig tintje.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Dynamite & Vader Abraham - Het Smurfenlied.

Laatst vernieuwd: 11-11-2022 om 22:15

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!