Oog voor Omgeving

Het plan is dat de vrede terug komt

Deze zaterdag begon met de column van Youp. Die lees ik elke week en vandaag was het weer een heerlijk te lezen stukje tekst. Blijkt maar weer hoe de wereld er tegenwoordig uit ziet.

 

Nu Anne een weekendje weg is, en ik meer nieuws lees, bemerk ik hoe verrot de wereld eigenlijk in elkaar zit. Gelukkig leef ik in een relatief rustig gebied. Dat merkte ik vanmiddag wel. Ik wou op zoek naar nieuwe schoenen of kleding. Van beide is het niet gelukt. Ik ging eerst voor de schoenen. Ik bij Heijs gekeken. Daar heb ik ook vorig jaar mijn trouwschoenen gekocht, en die lopen echt geweldig. Ik wou enkellaarsjes kopen. Dus van die instappers, waarvan de bovenkant tot net boven je enkel uitkomt. Ik heb heerlijke Italiaanse laarsjes, maar die zijn al ruim 35 jaar oud. Ze zien er, als ze een goeie poetsbeurt krijgen, er nog goed uit. De hak van elke schoen moet wel wat vervangen worden, maar het leek me leuk om in Leek soortgelijke laarsjes aan te schaffen.

 

Het is niet gelukt. Dit soort laarsjes hadden ze niet en de goedkoopste laarsjes waren €120,- en de duurste €309,-. Wat duur zeg maar. En die van €120,- was ook niet echt mijn smaak.

 

Maar even terugkomend op het begin van dit verhaal, de man van Heijs hielp me erg vriendelijk. De winkel was druk bevolkt, en ik was redelijk snel aan de beurt. Paar schoenen bekeken en ik vertelde dat ik de volgende keer wel even weer ga speuren naar geschikte laarsjes. Die man bleef vriendelijk en we wensten elkaar een fijn weekend verder. Zo kan het dus ook.

 

Ook in het centrum waren mensen goed gehumeurd. Ik weet goed de weg in het centrum, dus dit keer geen zoekacties, maar op zoek naar een plekje op de overvolle terrasjes, werd ik bij alle terrasjes vriendelijk aangesproken dat ze vol waren. Ook bij De Mazzel, waar ik om 17u00 aankwam en een biertje kwam drinken en daarna zou gaan dineren, vond Sadri het geen probleem dat ik lekker lang ging natafelen. Ik ging er namelijk rond 19u30 weer vandoor. Trouwens ontzettend lekker gegeten.

 

Dus hier gaat het er nog vriendelijk aan toe. Ik las vanmorgen nog op Twitter dat mensen erg boos werden, doordat ze niet op het terras mochten zitten vanwege de drukte. Dit was in Gouda. Ja. Het westen lijkt me bijna een risicogebied. Niet zozeer om die Corona, maar meer hoe mensen naar elkaar reageren en handelen.

 

Ik ben reuze blij dat ik in het mooie en vriendelijke Westerkwartier woon. Daar kan ik tenminste veilig en vertrouwd op zoek naar een leuk plekje op een terras.

 

Ik heb daarom een liedje uit ver vervlogen tijden. Deze zangeres is met toeval ontdekt. Ze moest voor een auditie voor een toneelstuk bij een theater zijn. Doordat ze de verkeerde deur uitkoos, en daardoor in de verkeerde ruimte terecht kwam, en ze daar moest gaan zingen, was diegene die dat vroeg zo verrast, dat ze meteen een platencontract kreeg en daardoor wereldberoemd werd.

 

Ik heb het over Melanie Safka, ook wel bekend onder alleen haar voornaam, Melanie.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: Melanie - Peace will come according to plan..

Laatst vernieuwd: 19 Sep 2020 om 22:04

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!