Oog voor Omgeving

Het nieuwe jaar is oergezellig begonnen

Allereerst wens ik jullie een geweldig, gelukkig, gezond en vooral normaal Nieuwjaar.

De Oudejaarsavond was heel erg gezellig. Anne en ik hadden heerlijke wijntjes en met wat te knabbelen erbij werd het als vanouds weer een hele fijne avond.

 

Om half 11 gingen we kijken naar de Oudejaarsconference van Youp van ’t Hek. Hij begon vanuit het Torentje, want hij moest even uitleggen dat deze voorstelling al eerder is opgenomen, om precies te zijn 12 december. Hij legde uit dat daarna nog veel nieuwsmomenten de wereld verraste. Zoals de toeslagen-affaire, de kersttoespraak van de Koning en ga nog maar even door.

De voorstelling zelf was leuk. Wel wennen, want er zat wel publiek in de zaal, 30 mensen, maar je miste wel de directe interactie tussen Youp en het publiek. Maar ik vond het wel de moeite waard en we hebben ook echt wel gelachen. Het bootje van 2 miljoen kwam 2 keer voorbij en zelfs dat hij ook Corona heeft gehad sloeg hij niet over.

 

Na Youp gingen we videobellen met Una en Aurora. Dit was ontzettend leuk. We hebben met ons viertjes het nieuwe jaar ingeluid, en daarna nog een half uurtje of zo met elkaar gekletst. Wat wel geinig was dat we in Tolbert de voetzoekers, strijkers en vuurpijlen in Wieringerwaard konden horen en Una en Aurora hoorden ook het geknal in Tolbert. Ja, hier is toch wel wat vuurwerk de lucht ingeschoten.

 

Na deze virtuele nieuwjaarsborrel, belde ik mijn moeder. Haar een gelukkig Nieuwjaar gewenst en ook daar babbelde ik iets van 10 minuten.

 

Na nog een glaasje ingeschonken te hebben, keek ik naar het concert van Jean-Michel Jarre. Hij trad virtueel op in de Notre Dame in Parijs. Het concert viel me wel wat tegen. Er werd zowel nieuwer werk als oud werk gespeeld. Het oude werk was wel leuk, alleen waren ze in een super nieuw jasje gestoken. Bij sommige tracks paste het erg mooi, bijvoorbeeld bij Oxygene 2, maar de versie van Oxygene 4 vond ik helemaal niks. Ik keek vannacht maar de helft, en vanmiddag na het opstaan,, rond 13u25 was ik beneden, bekeek ik het gehele concert en na de tweede keer viel me het wel weer wat mee, al blijf ik van mening dat ik het te klinisch vind. Ik heb in ieder geval de video gedownload op YouTube, dus kan ik het altijd terug zien. Alles went zeg maar.

 

Al met al hebben we een prachtige avond en nacht gehad. De wijn was heerlijk en rond 3 uur vannacht lagen we wel in ons bedje.

 

Nu gaan we het nieuwe jaar verder opvullen met mooie, fijne, nuttige, actieve momenten en kunnen we weer snel naar iedereen toe waar en hoe dan ook.

 

Ik heb hieronder de link van het concert van vannacht van Jean-Michel Jarre. Geniet er maar van en tot snel. Niet virtueel maar in het eggie.

 

Jaar opening: Jean-Michel Jarre - Welcome to the other side (Virtueel live concert bij de Notre Dame Parijs).

Laatst vernieuwd: 01 Jan 2021 om 15:54

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!