Het levenspad

Het begint bijna een terugkomend fenomeen te worden. De olifant. Waarom? Daar kom je wel achter als je aanstaande zondag naar mijn Oor voor Omgeving gaat luisteren bij Radio Duivenstraat.

 

Mijn uitzending heeft dit keer eigenlijk wel een historisch begin. Het is bij mij allemaal met deze plaat begonnen. Ik kreeg de eerste plaat op mijn tiende verjaardag en daarna is mijn platencollectie enorm verder uitgegroeid tot iets groots en moois.

 

In 1975 vroeg het Wereld Natuur Fons aandacht voor de olifant. Dat de slagtanden werden gestroopt en daardoor de mooie olifant met uitsterven werd bedreigd. Gelukkig is de olifant er nog en kunnen we dansen in het heuvellandschap. Dat je dan eens weer een aparte plaat gaat horen neem je gewoon voor lief. Tijdens het dansen blijk jij je toch vergist te hebben in de dame waar je zo lekker mee kon dansen. Zo gaat het wel eens in het leven. Dat je dan weer helemaal tot leven bent gekomen, om de dame in kwestie maar hebt gedumpt, kies je dus duidelijk je eigen weg. Dit alles gebeurde in maar 5 minuten. Daarna kruip je maar achter je eigen computer om op die manier wat rond te struinen en kom je in een chatbox terecht en daar leer je hele leuke mensen kennen. Jawel hoor, je leert weer iemand kennen, waar je lekker over gaat dromen. Door deze droom die hoofdzakelijk met de computer te realiseren valt, ben je er toch maar weer achter gekomen om nooit meer verliefd te worden. De vrijheid is je alles.

 

Duifje Max zag het al gebeuren dat jij je toch had vergist in die bijzondere dame, en hondje Breezer geeft jou de juiste richting aan om je eigen pad goed in te slaan.

 

Een bijzonder verhaal, wat eigenlijk best iedereen eens kan overkomen. Luister maar gewoon naar de volgende platen en je bent weer helemaal op de hoogte van het levenspad.

 

1. Kamahl - The Elephant Song.

2. Amy MacDonald - Barrowland Ballroom.

3. Yello - Pan Blue.

4. Duifje Max met de 12 inch van de week: Orchestral Manoeuvres in the Dark - La Femme Accident.

5. Pink Floyd - Coming back to life.

6. Hondje Breezer met het concertkaartje: Fleedwood Mac - Go your own way.

7. Mainframe - 5 minutes.

8. Paul Young - Some People.

9. Giorgio Moroder & Phillip Oakey - Together in electric dreams.

10. Roosbeef & Torre Florim  - Nooit verliefd.

 

Het wordt dus een spannende uitzending. Ga jij luisteren? Ik zou het wel doen, want anders mis je een leuk uurtje aan het begin van   de middag. Leg je oor daarom zondag vanaf 12.00 uur bij je computer, smartphone, tablet of welke radiodrager dan ook in een willekeurige omgeving, dan mis je niks van dit bijzondere verhaal.

 

Zoals elke zondagavond laat ik je de 7 inch van de week horen. Vanmiddag draaide ik George Michael samen met Aretha Franklin, want dat was de 12 inch van de week. Nu hoor je dus gewoon de single-versie. Die ook erg leuk is trouwens.

 

Bonne nuit!

 

Dagafsluiting: George Michael & Aretha Franklin - I Knew you were waiting for me.

Laatst vernieuwd: 14-11-2021 om 21:48

Ik heb inmiddels al honderden blogs geschreven en (bijna) dagelijks komt er weer een nieuwe bij.

Daarom heb ik een handig mini-menu laten maken zodat jullie eenvoudig per categorie mijn blogs kunnen lezen.

Veel plezier!